25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Sajtóközlemény/hirdetés

Mitől legyőzhetetlen építőelem a rozsdamentes acél? (x)

Írta: hirdetés (x)

A rozsdamentes acél olyannyira népszerű, hogy már időszámításunk előtt is alkalmazták – és azóta sem sok innovációra volt szükség e téren, hiszen ma is tökéletes alternatívát képez. Természetesen a felhasználási területek még inkább szélesedtek.

Az emberek arra is rájöttek, hogy lehet hatékonyan megmunkálni – és így még több mindenre felhasználni. Az építőiparban különösen. Ma már például fokozhatjuk is a látványvilágot egyedi színekkel, ha nem elégszünk meg a szálcsiszolt rozsdamentes acél alapfelületével.

Az RMÁruház rozsdamentes acél gyártásával és megmunkálásával, valamint rozsdamentes korlátelem, például üvegkorlát értékesítésével is foglalkozik. Legyen szó színezett rozsdamentes acél felületek létrehozásáról vagy egyéb igényeknek való megfelelésről, a szakértői csapat ott segít, ahol csak tud.

Mitől legyőzhetetlen építőelem a rozsdamentes acél? (x)

A rozsdamentes acél története és jellemzői

Kevés jobb példa van annál, mint amikor fellapozzuk a történelemkönyveket, és elővesszük a régi jó gyakorlatokat. A rozsdamentes acél esetében erre bőven van lehetőségünk. Ott van például Delhi híres vasoszlopa, időszámításunk előttről, vagy az első regisztrált rozsdaálló acél a 19. századból, valamint annak végéről, Németországból is kidolgoztak olyan módszert, amivel szénmentes krómot tudtak előállítani.

Hogy mitől is olyan időtálló és népszerű a rozsdamentes acél? Egyrészt esztétikus, másrészt alacsony a karbantartási igénye, harmadrészt olyan nyírószilárdsággal rendelkezik, amivel kevés más anyag. Ráadásul környezetbarát alternatíva is azáltal, hogy újrahasznosítható és fenntartható, így a 21. század igényeinek is tökéletesen megfelel.

Ellenállóképességét a legalább 13 tömegszázalékos króm adja ki, ami akár növelhető is (26%-ig), amennyiben az adott körülmények azt indokolják. A technológiának köszönhetően tehát még ellenállóbbá is lehet tenni, mint általában.

A rozsdamentes acél felhasználási területei az építőiparban

A rozsdamentes acél felhasználása és alkalmazási területei igencsak széles körűek. Mivel – ahogy neve is sugallja – jól ellenáll a rozsdásodásnak, valamint a foltosodásnak, előszeretettel veszik elő az építőipar különböző területein. Lényegében több száz különféle rozsdamentes acél létezik, de ezek közül körülbelül 10-15-öt használnak rendszeresen – amelyek viszont megmunkálhatóak a különböző igények szerint. Legyen szó korlátok vagy korlátelemek készítéséről, a rozsdamentes acél jó szolgálatot tesz.

A rozsdamentes acél megmunkálási folyamata

Nézzünk egy példát! Tegyük fel, hogy az eredeti szálcsiszolt rozsdamentes acél kissé szürkés megjelenéssel bír, már ami esztétikai szempontból illeti. Ilyenkor egy kicsit fel lehet javítani a látványt azáltal, hogy fokozzuk a látványvilágot valamilyen egyedi színezéssel. A rozsdamentes acél alapanyagra ugyanis kiválóan lehet festeni is, nem alakul ki korrózió, ezáltal sokáig tart a színezés, valamint simább felülettel is rendelkezik, mint mondjuk a szénacél – ergo, sokkal szebb is lesz!

Kép: rozsdamentes-korlatelemek.hu

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!