25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Sajtóközlemény/hirdetés

Az egyik legnépszerűbb építőanyag: a purhab (x)

Írta: hirdetés (x)

Valószínűleg már mindenki hallott erről az anyagról, amit széles körben alkalmaznak a háztartásokban és az építőiparban. A felújítás során garantáltan előkerül mindenhol, azonban kevesen tudják, hogy többféle típus is elérhető belőle és egyáltalán nem mindegy, hogy végül melyiket választjuk.

Az építőipar svájci bicskája

Talán a népszerűségét, univerzális felhasználhatóságát a WD-40-hez lehetne hasonlítani. A szigetelőanyagok mindenese, ami a modern építőipart is nagymértékben forradalmasította. Otthoni felújítások során ajtók és ablakok beépítéséhez szokás használni, de a csőátvezetések szigeteléséhez is gyakran előveszik. A beszerzése is egyszerűen megoldható, hisz a Borsodfesték Kft. purhabok kínálatában többféle típus elérhető.

A használatával rengeteg időt és pénzt lehet megspórolni, ráadásul hosszú távon is megbízható megoldást kapunk. A hagyományos purhabot ipari és otthoni alkalmazásra egyaránt választják. Hézagok tömítésére, kisebb hőszigetelési feladatokra kiválóan használható. A legnagyobb kérdés általában az, hogy kézi vagy pisztolyos purhabot válasszunk.

Az egyik legnépszerűbb építőanyag: a purhab (x)

A kézi változatok általában olcsóbbak, viszont alacsonyabb a kiadósságuk. A kézi haboknál egy fél centiméteres csövön jön ki a hab, a pisztolyos megoldásnál a méret 5 és 40 milliméter között alakítható. A kézi esetében a kiadósság 30-35 liter, a pisztolyosnál ez 45 liter is lehet palackonként.

Utóbbi használata azonban nagyobb szakértelmet igényel, előbbivel bárki megbirkózik. A kisebb munkálatok elvégzéséhez bőven elegendő a kézi, de ha nagyobb mennyiségre van szükség, akkor mindenképpen pisztolyost válasszuk, amivel pontosabb végeredményt lehet elérni.

Téli purhab is elérhető

A szigetelőanyagok folyamatosan fejlődnek, a technológiai újítások már a hétköznapokba is elértek. Ilyen például az úgynevezett téli purhab, ami a mínusz 10 fokot is kibírja, de van olyan termék is, ami a mínusz 20 Celsius-fokot is elviseli. Rugalmasan elvégzi a kitöltési feladatot. Fontos, hogy télen, ha normál purhabot alkalmazunk, akkor az könnyen megrepedhet, nem dagad ki megfelelően és az alapfelületről is leválhat.

A téli purhab esetében a kiadósság alacsonyabb, mivel a hideg idő ezt nagymértékben befolyásolja. A kitöltő habban lévő gáz nyomása ilyenkor kisebb, fagypont alatt összemegy.

Speciális purhabok is elérhetőek

Ilyen például az úgynevezett ragasztóhab, amit ablakpárkányokhoz, gipszkartonhoz, OSB lemezhez és Ytong téglához is használnak. Ahogy a neve is utal rá, építőelemek összeragasztásához szokás alkalmazni. Tűzgátló purhabot is használhatunk ott, ahol magas szintű tűzvédelemre van szükség. Tűz esetén nem fognak tovább terjedni a lángok és a füst.

Az aknahabot pedig nem tudja áttörni a talajvíz, 0,5 bar nyomásig maximálisan ellenállnak. Az aknát megvédi a korróziótól, valamint a gomba és a csíra sem jelent veszélyt rá.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!