25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Az ókorba visz az Anno 117: Pax Romana

A népszerű franchise még sosem játszódott ennyire régen.

Írta: GeryG

Az elmúlt bő negyed huszonöt évben már kipipáltuk az 1600-as, az 1500-as, az 1700-as, az 1400-as, a 2070-es, a 2200-as és legutóbb az 1800-as éveket is. De még sosem jártunk ennél régebben, mondjuk az ókorban. De most, illetve pontosabban valamikor jövőre megtehetjük majd!

Készül ugyanis az Anno 117: Pax Romana, amely egészen a Római Birodalom aranykorában, a császárság idejében játszódik. A fejlesztését az a Ubisoft Mainz felel, akik legutóbb az Anno 1800-at is készítették, vagyis jó kezekben van a projekt. Egyelőre azonban egy élőszereplős, mókás videón kívül nem sok érdemi információ ismert a játékról. A készítők azt ígérik, hogy új korszakot nyitnak a franchise életében, ugyanis megreformálják annak játékmenetét, vizuális megjelenését és stílusát is. Utóbbi kettőre a humor és könnyedség lesz jellemző, míg a játékmenetben az építkezés örömét szeretnék előtérbe helyezni.

A játékosok a kormányzó szerepét fogják betölteni és a sorozat történetében először magunk választhatjuk meg, hogy mely provinciában szeretnénk kezdeni ténykedésünket. Választhatjuk a titkokkal teli kelta vidéket, de akár maradhatunk a birodalom szívében is. Akárhogy is döntünk, minden terület más lehetőségeket és kihívásokat tartogat majd.

Az Anno 117: Pax Romana PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re is el fog készülni, de elérhető lesz Amazon Lunán és GeForce Now-n is. A premier viszont 2025 előtt biztosan nem lesz esedékes.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!