25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Sajtóközlemény/hirdetés

A húsosládák tisztításának modernizálása (x)

Írta: hirdetés (x)

Az élelmiszeriparban a higiénés szabályok betartása rendkívül fontos, mivel ellenkező esetben súlyos fertőzések fordulnának elő. A higiénére a gyártás összes fázisában kiemelt figyelmet kell fordítani, ezért a tisztítási műveletek helyes kivitelezése is lényeges.

Míg korábban a nagyobb eszközök, a húsosládák, raklapok mosását, fertőtlenítését kézi erővel kellett végezni, addig napjainkban már ez a mozzanat is gépesíthető. A gépesítésnek pedig számos előnye van, cikkünkben megnézzük, hogy mik ezek.

A ládamosás technológiája

A húsipari eszközök tisztán tartására a Langipex ládamosó gépeit használhatjuk, amelyek önmagukban, vagy modulokból összeállítva gondoskodnak a higiéniáról. A húsiparban zsíros, véres, szilánkos szennyeződések kerülnek az eszközökre, amelyek eltávolítását alaposan kell elvégezni.

A húsosládák tisztításának modernizálása (x)

Ezek a berendezések nagy méretűek, így beletehetők a nagyobb ládák, húsoskocsik, eszközök is, és a benne lévő fúvókákon keresztül nagy nyomású vízzel tisztítja le ezeket a tárgyakat.

Az UNIKON ládamosó gépei

Az UNIKON ipari berendezéseket gyártó holland vállalat, ami főként ipari tisztító berendezéseiről ismert. A húsiparban nagyon keresettek és kedveltek a termékei, főként a ládamosó gépek, mivel magas színvonalú, megbízható, hatékony és hosszú élettartamú berendezéseket készít.

Ezek a ládamosók rozsdamentes acélból készültek, ami könnyen tisztítható és tartós anyag. Az alapos mosás érdekében nagy teljesítményű motorral, szivattyúval és fúvókákkal szerelték fel, így el tudják távolítani a vért, a zsírt és a többi szennyeződést, ami a húsfeldolgozás során keletkezik.

Milyen UNIKON terméket érdemes választani?

A vállalat nagyon sokféle kialakítású berendezést forgalmaz, ezek közül azt kell kiválasztani, ami az adott feladatra leginkább megfelelő. Különböző mosó- és fertőtlenítőgépei speciális igény szerint készültek, ráadásul az adott problémához illeszthető, modulokból összeállítható mosóvonalakat is össze lehet belőlük rakni.

A különleges műszaki lehetőségek

Az UNIKON ládamosók különféle műszaki opciókat is tartalmazhatnak, például frekvenciaváltós szalagvezérlést, gáz vagy elektromos fűtést, vízszintszabályozást, nagy nyomású előmosót, szárítórészt, vagy igény esetén megnövelt nyomású főszivattyút. Az UNIKON gépei tehát testre szabhatóak, ezáltal a konkrét igényeknek megfelelő berendezést lehet választani.

A berendezések további előnye, hogy könnyű tisztítani őket, mivel könnyen hozzá lehet férni az alkatrészekhez, gyorsan szervizelhetők, így minimalizálható az állásidő. Ezek a gépek energiatakarékosak, a nagy nyomás lehetővé teszi azt, hogy a lehető legkevesebb vizet fogyasszák, így fenntarthatóbb a működésük és költséghatékony az üzemeltetésük.

A legújabb technológiát is felhasználó UNIKON fejlett vezérlőrendszerrel rendelkező modelleket is forgalmaz, ami lehetővé teszi azt, hogy a rendszer automatizáltan működjön, programozhatóan, a lehető legkevesebb emberi beavatkozással, hatékonyan lehessen üzemeltetni.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!