25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Sajtóközlemény/hirdetés

Hogyan szárítsuk a hajunkat? (x)

Írta: hirdetés (x)

Sokszor elkapkodjuk a hajmosást és a hozzá kapcsolódó egyéb feladatokat. Sőt, lehet, hogy egyes lépéseket, mint amilyen a hajszárítás is, kihagyunk! Azonban ha vizes hajjal megyünk ki a hidegbe, fejbőrünk megfázhat, aminek következménye lehet több betegség is.

Kényeztessük hajunkat!

Ne gondoljuk, hogy télen csak a hideg levegő tehet kárt hajunkban és fejbőrünkben! Mivel a téli időszakban kevésbé tápanyagdúsak az ételeink, mint nyáron, és kevesebb a napsütés is, így sokkal jobban ki vagyunk téve a hajhullás veszélyének is. A rövidebb nappalok miatt kialakuló stressz szintúgy nem kedvez ennek az állapotnak. Éppen ezért bátran kényeztessük hajunkat tápláló összetevőket tartalmazó, a hajtípusunknak megfelelő készítményekkel!

Elejét vehetjük az időszakos, téli hajhullásnak egy professzionális készítmény kúraszerű alkalmazásával. Részesítsük előnyben az olyan termékeket, amelyek természetes összetevőket tartalmaznak, lehetőleg több gyógynövény kivonata legyen bennük. A csalánlevél, a kamilla, a borsmenta, a rozmaring és a körömvirág – sok más kiváló hatású gyógynövény mellett – nagy segítséget jelentetnek a téli hajápolás során.

A megfelelő készítmények használatával hajunk élettel teli és egészséges lesz, és a hajhullástól sem kell tartanunk. Mindehhez azonban nem mindegy az sem, hogyan kezeljük hajunkat a hajszárítás során.

Hogyan szárítsuk a hajunkat? (x)

Miért szárítsunk hajat télen?

Ahogyan nyáron is szívesen időzünk vízközelben, úgy télen is szeretünk uszodába járni. A szokásos hajmosások során is ugyanúgy találkozik hajunk vízzel, mint nyáron.

Azonban ha vizes hajjal megyünk ki a hidegbe, azzal hajhagymáink oxigénellátottságának ártunk, ami egyenes út a hajhulláshoz. Ha pedig nem szeretnénk, hogy fejbőrünk megfázzon, minden esetben alaposan szárítsuk meg hajunkat, mielőtt kimennénk. Ha sapka segítségével szeretnénk megúszni a hajszárítást, akkor már most szólunk, hogy nem jó ötlet: a vizes fejbőr könnyen befülledhet a melegben, ezzel pedig remek lehetőséget adunk a kórokozóknak, hogy megtelepedjenek ott és elszaporodjanak.

Hajszárítás nyáron

Az igényes megjelenésnek nagyon is fontos részét képezi hajunk állapota, így nem meglepő, hogy miért van olyan nagy szerepe a rendszeres hajmosásnak a személyi higiéniában. Azonban ne csak arra fordítsunk nagy figyelmet, hogy milyen készítményeket használunk az ápolásra, hanem a megfelelő szárítással is foglalkoznunk kell. Ha erről nem gondoskodunk megfelelően, azt kockáztatjuk, hogy hajunk hullani fog.

A nagy nyári melegben mindenkinek jólesik a strandolás után a vizes hajunkkal tovább hűteni magunkat. De ebben az esetben is vannak olyan dolgok, amikkel érdemes vigyázni, mint például a légkondicionált helyiségek hideg levegője vagy a durva fésülés, mert mindkettő hajhulláshoz vezethet.

A megfelelő szárítással és az ideális ápoló termékek használatával tehát megelőzhetjük a nem kívánatos hajhullást.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!