25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Abbahagyták a The Sims konkurensének szánt Life by You fejlesztését

Pár hete még csak csúszásról volt szó, mostanra már törölték a projektet.

Írta: Dino 1 hozzászólás

Ígéretes The Sims-konkurensnek tűnt a 2023 tavaszán bejelentett Life by You, amelynek kapcsán viszont több késésről szóló hír is érkezett az elmúlt év során. Nemrég pedig már konkrét megjelenési dátumot is kitűztek, de nem sokkal később visszakozott is a kiadó. Alig pár héttel később pedig ennél is rosszabb bejelentést tett a Paradox Interactive.

Mattias Lilja, a kiadó helyettes ügyvezetője ugyanis arról tájékoztatja postjában a játékosokat, hogy úgy döntöttek, mégsem adják ki a Life by You-t. Mint írja, nagyon bíztak a hosszú ideje fejlesztés alatt álló játékban, amely egy újabb stílus képviselője lett volna a Paradox termékpalettáján. A korábbi két csúszást követően jelentős fejlődést tapasztaltak a játékkal kapcsolatban, azonban utólag rájöttek, hogy valójában elvesztek a részletekben. A legutóbbi alkalommal aztán már úgy érezték, nagyon fontos dolgok hiányoznak még a játékból. És bár felmerült, hogy ismét adhatnának több időt a fejlesztőknek, túlzottan bizonytalannak tűnt ez a megoldás, túl sok lett volna az az idő, amire szerintük szükség lett volna ahhoz, hogy egy olyan termék szülessen, amellyel tényleg elégedettek.

Cikkajánló
Be is zárt a Life by You fejlesztője

Be is zárt a Life by You fejlesztője

A Paradox Tectonic nem sokkal élte túl a saját meg sem született játékát.

Természetesen nagyon sajnálják, hogy ide vezetett az út, és mindenképpen megvizsgálják, mit kell a jövőben máshogy csinálniuk, hogy elkerülhessék a hasonló helyzeteket – de mint Lilja írja, garancia nincs arra, hogy ne találják magukat ismét ilyenben: jó játékot nehéz csinálni, és biztos, hogy máskor is elkövetnek még hibákat, de igyekeznek elkerülni a hasonló méretű fiaskót.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Life by You (törölve)

Platform:

Fejlesztő: Paradox Tectonic

Kiadó: Paradox Interactive

Megjelenés: (korai hozzáférés)

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Baracklekvár
Baracklekvár [1745]
Bátor döntés ez; s nyilván szomorú.
Remélem, hogy a látszólag szinte "semennyi" idő alatt született-születő inZoi nem jut ugyanerre sorsra. Jó lenne, ha valaki-valami végre ki tudná rángatni az elkényelmesedett Sims szériát a komfortzónájából.

(Kíváncsi vagyok - nyilván sosem tudjuk meg - hogy az inZoi felbukkanása és "ígérete" mekkora szerepet játszott e konkurens projekt lelövésében.)
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (1 db)