25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Sajtóközlemény/hirdetés

Fontos tudnivalók a légpuska használatával kapcsolatban! (x)

Írta: hirdetés (x)

Magyarország nem Amerika, a fegyverviselés lényegében elképzelhetetlen. Ennek ellenére adódik egy olyan kis fegyver, amit mégis jól ismerünk, és alighanem már a kedves olvasók közül is többen kipróbáltak. Ez pedig a légpuska.

Jól lehet vele céltáblára lőni, rohadt gyümölcsöt kilőni és így tovább, de vajon milyen szabályokat vonatkoznak rá, hol vehetünk ilyen fegyvert, és milyen lőszert érdemes választani hozzá? Az Airsoftplaza.hu oldalon légpuska lövedék és légpuska is vásárolható – akár azonnal raktárról, gyors kiszállítással vagy személyesen a budapesti boltból.

Milyen szabályok vonatkoznak a légpuska használatára?

Magyarországon a fegyverhasználatra szigorú szabályok vonatkoznak, de a 7,5 joule alatti légpuskák alapvetően nem tartoznak ebbe a kategóriába, ezért a 18. életévüket betöltők vásárolhatnak maguknak otthonra. Ezek inkább a kisebb kaliberű, hobbi célokra használt légpuskák, de vannak fegyverek magasabb kategóriában is, amelyekhez viszont már hivatalos engedély és MKH-kártya szükséges.

Fontos tudnivalók a légpuska használatával kapcsolatban! (x)

Alapvetően tehát nem tiltja senki és semmi, hogy egy felnőtt otthon az udvaron céltáblára lövöldözzön hobbi célból, de már állatot bántani is komoly bűncselekménynek minősül. Nem beszélve a felelőtlen használatról – jó bulinak tűnhet a kerti partin két pálinka között versenyt rendezni, de annyira mégsem az, és ez fokozottan veszélyes is a körülöttünk lévőkre.

Mi alapján válasszunk légpuskát és légpuska lövedéket?

Nincs fegyver lőszer nélkül – még ha az előbb tanultak alapján tudjuk, nem is szó szerinti fegyverről beszélünk. A légpuska lövedékek általában kis méretű, fémből készült darabok, melyek többféle típusú légpuskához alkalmasak kialakítás és preferált lövési tulajdonságok szerint.

A fémlövedékek például jellemzően nagyobb áthatoló képességgel bírnak, a műanyag golyók viszont könnyebbek és olcsóbbak. Az is fontos, hogy a lövedék pontos és megbízható legyen, hogy konzisztens lövéseket tudjunk mérni a célpontokra. A megrendelést követően a lőszer általában kis dobozban vagy tasakban érkezik meg szakszerű körülmények között, a kért mennyiségben.

Légpuska és légpuska lövedék vásárlása webáruházból vagy boltból

Érdemes tehát olyan légpuskát és lőszert választani, amelyek minden szempontból passzolnak egymáshoz. Betartani a hatósági előírásokat, felelősségteljesen űzni hobbinkat. Aki pedig úgy gondolja, szívesen venne részt csatában is, annak irány az airsoft izgalmas világa, ahol a legrealisztikusabb élmény élhető át!

Az Airsoftplaza.hu webáruházában vagy budapesti boltjában elektromos és gázos airsoft fegyverek is kaphatóak, valamint szakmai segítség kérhető a fegyverek – akár a légpuska – használatával kapcsolatban –, de az egyes termékek oldalán részletes termékleírások és edukációs tartalmak is találhatóak.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!