25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Sajtóközlemény/hirdetés

Miért van szükség a logózott ragasztószalagra? (x)

Írta: hirdetés (x)

A csomagolástechnika olyan iparággá nőtte ki magát, ami a mai technológiai fejlődésnek szerves része. Számos fejlesztés áll a háta mögött, így kijelenthetjük, hogy a technika világa ezt is utolérte.

Mivel elengedhetetlen kelléke a csomagolásnak, így a márka népszerűsítésének is teret enged a felülete. Nem kap elég figyelmet, ettől függetlenül megérdemelné, mert a ragasztószalag akkor is szükséges, ha nincs rányomtatva semmi.

Az üzleti világ azonban elég szemfüles, így meg is látta benne a kiaknázatlan lehetőségeket. Miért ne lehetne hasznosítani egy olyan felületet is reklám céljára, ami nem kerül külön marketingköltségbe?

Marketing szempontból előnyös alkalmazás

A Webmaxx csapata a logózott ragasztószalag gyártásában is készséggel áll rendelkezésre, hiszen ez az egyik szakterületük. A marketingfogások közül pedig a márkaépítés az, ami közkedvelt lehetőség egy ilyen megrendelésnél. A logó professzionális megjelenést adhat a ragasztószalagnak, így a csomagolásnak is és a vállalatnak is.

Miért van szükség a logózott ragasztószalagra? (x)

Emellett mozgó reklámként is szolgál. A szállítási útvonalon haladva rengeteg emberhez jut el a márka neve, ami növelheti az ismertséget. Így pedig hatással van az ügyfelekre is anélkül, hogy külön költeni kellene erre.

Abból a szempontból is nagyon ütős marketingeszköz, hogy képes egy mindennapi használati tárgy kiemelni a vállalkozást a konkurencia zajából. Sok szempontból igaz tehát a ragasztószalagokra, hogy nem csak egy szükséges csomagolóanyag.

Milyen ragasztótípusokkal találkozhatunk?

Többféle ragasztót használnak a gyártás során a ragasztószalagok rögzíthetőségének érdekében. Attól függően választhatunk közöttük, hogy mire van szükségünk, de az akrilát ragasztóréteg a legelterjedtebb mind közül. Ami kedveltté teszi, hogy hűtőházi körülmények között is használható, akár hosszú ideig.

A hot-melt ragasztóréteg hő hatására lágyul, így hidegebb környezetben a tapadóképessége nagymértékben csökken. További hátránya még az is, hogy közvetlenül a termékekre nem ajánlott ragasztani, mert nyomtalanul nem lehet eltávolítani.

A kaucsuk ragasztó az akrilhoz és a hot-melthez képest sokkal drágább alapanyag, a tapadási képessége viszont erősebb. Ellenálló is a hőt és a vegyszereket illetően. A solvent ragasztó pedig kifejezetten jól bírja a hideget és a meleget is. Ebből adódóan ez a legdrágább típus.

Mi az előnye a logózott ragasztószalagnak?

Nemcsak a logó kerülhet a felületre, hanem figyelmeztető feliratok is. Ilyenre törékeny áru esetén van szükség, vagy akkor, ha a csomagot illetékteleneknek nem szabad felnyitni. Így biztonsági védelmet nyújthat a csomagszállítás során, ami nélkülözhetetlenné teszi.

Az erős rögzítőképessége is előnynek számít. Mivel ellenállnak a nyújtásnak és a szakadásnak is, a rugalmasságuk így védi a csomagot a rögzítés során. Emellett pedig a tartóssága is nagyon hasznossá teszi, mert eltérő körülmények között is hosszú ideig használhatók.

Mindent összevetve nagyon hasznosak lehetnek a csomagolástechnika világában.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!