25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Mozi/film

A dán herceg és a szerelem

Írta: Dino

Mi mindenre kell egy rendezőnek gondolnia! Martha Coolidge-nak, az Én és a hercegem (The Prince and Me, hazai bemutató: augusztus 5.) rendezőjének például filmje európai premierje előtt eszébe jutott, hogy megmutatja új romantikus vígjátékát még valakiknek: a főszereplőknek. Mármint a dán királyi családnak. Az Én és a hercegem ugyanis egy amerikai egyetemista lány és az álruhás dán trónörökös alig lehetséges, sok kalanddal teli, mókás és fordulatos szerelmét mutatja be. A királyi családnak nincs saját vetítője: egy koppenhágai mozi kistermét kapták meg, hogy megnézzék „saját” kalandjaikat. II. Margit királynőn és férjén, Henriken kívül a trónörökös, a 36 éves Frederik és öccse, Joachim is részt vett a vetítésten. A helyzet pikantériáját csökkentette (vagy növelte?), hogy a hercegek feleségeiket is hozták. Frederik idén nősült, de Joachim már nagyobbik, ötéves fiát is magával hozhatta.
– Sajnálom, velem nem történtek ilyen érdekes dolgok, mint a filmbéli altergómmal – felelte újságíróknak a moziból kijövet Frederik. – De annak csak örülök, hogy az országomnak jó híre kel a világban: mostantól minden amerikai kamasz azt fogja hinni, hogy a dán hercegek nagyon csinosak, jól csókolnak, és egy lány kedvéért hajlandóak álruhába bújni.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!