Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

A legsikeresebb nem-jelölt: Paul Giamatti

2005.01.27. 19:18 | Dino | kategória: Mozi

Kedden lezárult az Oscar-díj kiosztás előtti egyik legizgalmasabb szakasz, a verseny a célegyenesbe fordult: kihirdették az Amerikai Filmakadémia jelöltjeinek listáját; a kommentátorok, elemzők és rajongók az eredményeket és az esélyeket latolgatják. Ám különös módon a szaksajtóban talán legtöbbet felbukkanó név egy olyan színészé, akit nem jelöltek a díjra: Paul Giamatti-é.
A 37 éves színész a Kerülőutak (Sideways, hazai bemutató: február 3.) főszereplőjeként számtalan díjat vehetett át az elmúlt hónapokban, a filmet pedig öt kategóriában jelölték Oscarra. Ő – mindenki meglepetésére – kimaradt. A keserédes-boros komédia főszereplője azonban szerencsére nem túl csalódott, idei legnagyobb kudarcának csapata, a Red Sox vereségét, legnagyobb örömének pedig a fiának berendezett új gyerekszobát tartja: az újságírók előtt legalábbis megőrizte a humorérzékét.
Amikor, például azt kérdezték tőle, melyik volt az idén számára a legszürreálisabb pillanat, így felelt: „nálam nagyjából minden pillanat ilyen. De a leghülyébb az volt, amikor Paris Hiltonnal találkoztam”. Megismerte? – kérdezte az újságíró? „Ő engem? Dehogy. Úgy nézett rám, mintha valami piszokba lépett volna.”
Elveszítette-e mostanában a jó kedélyét? – kérdezték. „Tényleg ilyen szelíd vagyok – jött a válasz. – Csak akkor kiabálok, ha fizetnek érte, és forog a kamera. Ott kiadok magamból minden dühöt.”
Filmbeli partnere, Thomas Haden Church, akit a Kerülőutak-ért a legjobb férfi mellékszereplő díjára jelöltek, ehhez csak ennyit tett hozzá: „Azt reméltem, hogy mindhármunkat jelölnek. Mindegy, biztos vagyok benne, hgy Paul nélkül sem Virginia Madsen, sem én nem kerültünk volna fel a listára.” ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló