Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Hajdú B. István és a Robotok

2005.02.18. 11:14 | szerző: Dino | kategória: Mozi

A két popsztárt Bebét és Judyt követően ma a profi sportközvetítő Hajdú B. István is beszállt a február 24-én mozikba kerülő Robotok c. animációs film magyar hangjai közé.
- In medias res, csapj a közepébe! – instruálta Csörögi István szinkronrendező az eddig még csak háttér tévémeccs zajokat „szinkronizáló” riportert. „Ha egy amerikai sikerfilmben pl. Robert De Niro meccset néz a tévében, akkor a kommentátor tuti, hogy én vagyok” – mondta Hajdú B. István.
De úgy tűnik, hogy változott a szokásos szerep, ugyanis Hajdú B. egy kis robotnak kölcsönzi a hangját, aki egy jelenet erejéig bekap egy kazettát és vízilabda mérkőzést kezd közvetíteni. A felvétel elsőre tökéletesre sikeredett, az extatikus gólrivalgásnál még meg is bicsaklott Hajdú hangja, életszerűbb nem is lehetett volna. – A lényeg, hogy az ember tisztában legyen a saját hangjával, – mondta Hajdú – hogy pontosan tudja, egy bizonyos hangtartomány fölött a hang elfullad.
A rutinos riporternek nem esett nehezére „önmagát” alakítania. Ám a Csövi és Kurbli szerepében debütáló Judy és Bebe számára a feladat keményebb diónak tűnik. – Könnyebbnek gondoltam, de már az első mondatok után tudatosult milyen nehéz szakma ez! – nyilatkozott az IC Pressnek Bebe. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló