Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Fantasztikus rendezők

2005.06.10. 10:00 | Dino | kategória: Mozi

Vannak filmek, amiket ki kell érdemelni. Vannak filmek, amikért meg kell küzdeni. A Fantasztikus négyes (Fantastic Four, hazai bemutató: augusztus 4.) az a film, amiért verekedtek a rendezők: kis híján szó szerint. A történet szerint négy űrhajós túlél egy borzasztó balesetet, de más emberként születik újjá: rendkívüli képességeiktől először ők maguk is megrémülnek, majd hamarosan rájönnek, milyen hasznos lehet, amit eddig betegségnek hittek.
A kalandos, akciódús, mégis humoros történet forgatásának levezénylésére eredetileg Steven Soderbergh jelentkezett. Ő már elég nagy név a szakmában, hogy feltételei legyenek: ő azt követelte, hogy George Clooney játssza a főszerepet.
A következő, aki ringbe szállt a lehetőségért, Sean Astin, A Gyűrűk Ura Samuját játszó színész volt:
- Én is jóban vagyok Clooneyval – nyilatkozta --, én is jól meg tudnám rendezni a filmet. Ha másképp nem megy, egy barátságos bokszmeccsen eldönthetjük Soderbergh-gel, hogy ki legyen a főnök.
A 130 millió dolláros költségvetésű Fantasztikus négyes-t végül sem a régi függetlenre, sem az elsőfilmesre nem bízták rá: egy hivatásos rendezőt, Tim Story-t kérték fel végül a munkára. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló