Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Charlie 120 hangja

2005.07.07. 17:58 | Dino | kategória: Mozi

A rajongói mind tudják: Tim Burton rendező szereti az őrült megoldásokat. Új filmje, a Charlie és a csokigyár (Charlie and the Chocolate Factory, hazai bemutató: augusztus 18.) igazi családi vígjáték, mely a kicsiknek legalább annyira fog tetszeni, mint az őket kísérő szülőknek, de ő itt sem tagadja meg magát. Ami furcsa lehetett, az furcsa is lett a magányos csokigyárosról szóló történetben és a főszereplő, Johnny Depp játékában.
A filmben öt betétdal hallható: mindegyik más klasszikus zenekar stílusában hangzik fel az Abbától a Queenig, mindegyikben fantasztikus kórusokkal.
Az azonban csak a legélesebb fülű nézők hallják majd meg, hogy mindegyik dal mindegyik hangját ugyanaz énekli: Burton régi munkatársa, a kétszer is Oscar-díjra jelölt zeneszerző, Danny Elfman. Ezekben a dalokban 120 tagú kórus is énekel: itt is minden énekes hangja Danny Elfman, a kalandvágyó és strapabíró zeneszerző minden szólamot százhúszszor éneket el a stúdióban.
Röviden azért olyan zene is megszólal a Charlie és a csokigyár-ban, amit eredetileg nem ide szánt komponistája: ez Ligeti György műve, a vegyeskórusra írt Requiem. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló