Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Népszerű Burton csokigyára

2005.07.22. 19:02 | Dino | kategória: Mozi

A hűség kifizetődik. Tim Burton rendező és Johnny Depp negyedszer forgatott együtt, és új, közös filmjüknek, a Charlie és a csokigyár-nak (Charlie and the Chocolate Factory, hazai bemutató: augusztus 18.) köszönhetően számos új rekorddal lettek gazdagabbak. A bogaras csokigyárosról szóló különös hangulatú mesét a múlt héten mutatták be az Egyesült Államokba, és a film bemutatója hétvégéjén fantasztikus sikert aratott: több mint 56 millió (!) dollár bevételt hozott.
Burton és Depp 15 évvel ezelőtt, az Ollókezű Edward-dal kezdték a közös munkát, azóta egyre nagyobb rajongótábort gyűjtöttek maguk köré. Eddigi legnagyobb sikerük Az Álmosvölgy legendája volt, de az is „csupán” 30 milliót gyűjtött az első hétvégén.
Johnny Depp pályája legsikeresebb premierjét könyvelhette el a 150 milliós költségvetésű Charlie-val. Eddigi személyes rekordját A Karib-tenger kalózai-val tartotta, de most arra vagy 10 millió dollárral vert rá. Az idén még csak két ennél sikeresebb premierre került sor az USA-ban; és a mozitörténet csak 5 eredményesebb júliusi bemutatót jegyzett fel: a Mátrix – Újratöltve és a Harry Potter-filmek után a Charlie a legsikeresebb. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló