Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Két új Logitech egér játékosoknak

2005.08.11. 21:31 | szerző: Dino | kategória: Hardver

A Logitech két új egeret jelentett be, megkezdve velük a játékosoknak szánt, "G" jelzésű terméksorozatot. A G7 Laser Cordless Mouse egy vezetéknélküli, könnyű, gyorsan cserélhető akkumulátorral rendelkező egér, míg a G5 Laser Mouse olyan különleges vezérlő, melynek tömegét és tömegközéppontját a felhasználó állíthatja ízlésének megfelelően. Mindkét egér akár 2000 dpi felbontásra képes, melyet 400 dpi-ig csökkenthetünk, ha nincs szükség ekkora pontosságra. Az egerekben lézeres felület-érzékelő rendszer van, melyet 6,4 megapixeles másodpercenkénti képfeldolgozás egészít ki. A teljes USB sávszélességet kihasználva Windows XP alatt másodpercenként akár 500 visszajelzést tudnak küldeni a számítógép felé (egy hagyományos egér 60-125 közötti visszajelzést küld egy mp alatt). Mindkét egér teflon talpakat kapott, hogy jobban csússzanak, azokat pedig, akik meg-megemelik játék közben egerüket, oldalsó bordázat segíti ebben. A mellékelt SetPoint szoftver segítségével tetszőlegesen programozható számos paraméter, így például a vízszintes és függőleges felbontás. A beállított 5 különböző felbontásérték között a görgő alatti két gombbal lehet akár használat közben is váltani.
A G7 Laser Cordless Mouse az eddigi vezetéknélküli egerekkel szemben nem 10 mp, hanem - játék üzemmódra váltva - egy perc inaktivitás után kapcsol energiatakarékos módba, így kisebb a valószínűsége, hogy akkor késik az adatküldés, amikor szükség van rá. Az akkuk töltöttségét az egéren kijelző mutatja. Egy töltéssel átlagos játék mellett 2 és fél napig lehet használni, de intenzív játék mellett is 7 óra folyamatos működést biztosít az akkumulátor. Az egérhez kapott két akku közül egyszerre csak az egyik 18 grammos Li-Ion akkumulátor van használatban, így kisebb a tömege az egérnek. Az akku cseréje pedig pillanatok alatt elvégezhető. Külsőre is tetszetős egérnek ígérkezik a G7: metál ezüst a felső része, szivárvány színben játszó zöldes szélekkel.
A G5 Laser Mouse legfőbb érdekessége a testre szabható tömeg: tartozékként 16 darab kis súlykorongot kapunk mellé (8 darab 1,7 grammos és 8 darab 4,5 grammos), melyek kombinációiból nyolcat helyezhetünk el az egér talpában rögzíthető kis kazettában. Megfelelően rendezve a súlykorongokat a nekünk tetsző helyre rakhatjuk az egér súlypontját. A G5 egereket rozsdavörös, füstös szürke és ezüst színekkel, kézzel szórva a festéket, így mindegyik egyedi darab lesz.
Az új egerek októbertől kerülnek forgalomba, hazai áruk egyelőre még nem ismert. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló