Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Éjszakai Moszkva

2005.09.08. 19:01 | Dino | kategória: Mozi

Az Éjszakai őrség (Night Watch, hazai bemutató: szeptember 8.) Moszkva félhomályos sikátoraiban, szűk kapualjaiban és elhagyott bolthelyiségeiben játszódik: a misztikus, speciális effektusokkal bőven fűszerezett fantasy nem éppen a város legvonzóbb oldalát mutatja, és ezért sokan féltek tőle, hogy a film világsikere egyúttal helyszínének rossz hírét is terjeszti. De tévedtek. Az Éjszakai őrség kapcsán oroszország-divat kezdődött az Egyesült Államokban, számos újságcikk és riport foglalkozik a város egzotikus, izgalmas, különös világával.
A New York Times múlt vasárnapi számában arról írnak: Moszkva fiatalabb és vadabb, mint valaha, különleges éttermek, galériák és szórakozóhelyek várják az odalátogatókat és a helybeli pénzarisztokráciát.
- Nekem ez a város igazi dzsungel – nyilatkozta Timor Bekmambetov, az Éjszakai őrség rendezője. – Itt minden kiismerhetetlen, váratlan és furcsa. Senkiről sem tudni, barát-e vagy ellenség lesz-e a következő pillanatban. Moszkva adta az ihletet az Éjszakai őrség-hez, nélküle sosem készült volna el ez a film. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló