Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Szex és kaszkadőrök

2005.10.20. 17:17 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Az Erőszakos múlt (A History of Violence, hazai bemutató: november 24.) nemcsak erőszakos jeleneteket tartalmaz. Aki ismeri a rendező, David Cronenberg korábbi filmjeit, az persze nem lepődik meg: Cronenberg számára a szex és az erőszak sosem léteznek egymás nélkül. Ahogy a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon mondta: „szex és erőszak úgy összetartozik, mint szalonna és tojás.”
A filmben Viggo Mortensen és Maria Bello – a két főszereplő – között két nagy szexjelenet szerepel: a két részlet közti különbség egyebek közt azt is megmutatja, mennyit változnak a figurák a történet során. A második, sokkal vadabb és erőszakosabb epizódot egy lépcsőházban vették fel. Cronenberg komolyan aggódott, hogy a munka során megsérülnek a színészei, ezért a kaszkadőrjelenetek rendezőjétől rendelt néhányat azok közül a matracok közül, melyeket általában a verekedések, zuhanások, akciók felvételéhez használnak: a kaszkadőrök a kemény falépcsőket ezekkel preparálták.
- Sok mindent kértek már tőlem rendezők az elmúlt húsz évben – nyilatkozta később a kaszkadőr rendező -, sokan meg is tudtak lepni a fura ötleteikkel. De ez az első szexjelenet, amiben szükség volt rám. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló