Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

South Park: Chef's Luv Shack

2000.01.24. 00:00 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

Az Acclaim a South Park rajzfilmsorozat licencének birtokában egyre több játékot készít, ezek némelyike azonban erősen épít a licencre, anélkül igazából nem olyan program lenne, mely eladható a konkurens termékek mellett. A Chef's Luv Shack - annak ellenére, hogy végülis egy jópofa program - inkább ebbe a kategóriába tartozik.

South Park: Chef's Luv Shack

A Chef's Luv Shack egy kvízjáték, melynek van egy kis kerettörténete is: Chef - South Park iskolájának szakácsa - egy játékshowt indít a helyi kábeltévében, melyben a játékosok fürdőruhás szupermodellek lennének. Sajnos azonban nem jönnek be a számítások, a modellek nem jönnek el, így kénytelen a rajzfilmsorozat négy főszereplőjét elhívni. A játékosok - maximum négyen - Kenny, Stan, Eric és Kyle közül választhatnak, velük kell pontokat gyűjteniük a programban.

A vetélkedő körökből áll, minden körben három kérdés, majd egy kis játék van. A kérdések egy része szorosan a sorozathoz kapcsolódik, annak szereplőivel kapcsolatosak, egy részük csak laza kapcsolatban áll a South Parkkal, azaz például egy amúgy normális kérdést úgy fogalmaznak meg, hogy azt a sorozat ismerői értik meg, de vannak teljesen átlagos kérdések is, no meg pár idétlenebb (erre jó például, hogy hányat szellent egy ember átlagban naponta…). A kérdésekre még jellemző az is, hogy sok közülük nem az általános műveltség része, sőt, inkább tipikus amerikai kérdés, melyet az óceán innenső partján nem igen érthetünk. Érdekes még a kérdések kategóriájának a meghatározása is, azok között ugyanis olyanok szerepelnek például, hogy "híres homokos cowboyok", vagy "gonosz japán óriásszörnyek". Sajnos a kérdéseknél a program nem figyeli, hogy a melyikek szerepeltek már, így aki sokat játszik, hamar előnyben lehet másokkal szemben.

South Park: Chef's Luv Shack

A fordulók egy-egy mini játékkal zárulnak. A program legjópofább része ez, annak ellenére, hogy igen gyors - max. 1 perces - kis játékokról van szó. Nagy részük inkább mókás, mint komoly. Például békákat kell levelekre hajítani, tehenek elől kell rohannunk, átugorva a sziklákat és fatörzseket, vagy tojásokat - illetve a belőlük kikelő csirkéket - kell begyűjtenünk saját tyúkólunkba. Persze mindegyikben a játékos által választott főhőst kell irányítanunk. Összesen 15-20 különböző kis játék van. Sajnos a pontozás nem a legkiegyensúlyozottabb, némelyikben a nyertes pár száz pontot kap, míg másikakban akár 1-2 ezer pontot is lehet gyűjteni. A program hangulatát és különlegességét ezek a játékok adják meg igazán, olyannyira, hogy még South Park-gyűlölő testvérem is nagyon szívesen játszott a programmal.

A játék grafikája egyszerű, de a rajzfilmhez ez illik leginkább. Aki látott már South Park epizódot, az jól tudja, miről van szó, röviden annyit, hogy a rajzfilm készítői látszólag kivágott figurákat mozgatnak egy-egy rajzolt háttéren. A hangok az eredetiek, Chef hangja a jól megszokott Isaac Hayes, aki az intro énekét is előadja. Irtó vicces, ahogy a gyerekek a játék közben kiabálnak, örülnek vagy szomorkodnak, néha persze nem marad el néha a sípolás sem.

South Park: Chef's Luv Shack

A Chef's Luv Shack a South Park kedvelők számára akár kötelező darabnak is tekinthető, a benne lévő kis játékok tényleg jópofák, ha 3-4 ember összejön, különösen izgalmas vetélkedő részesei lehetnek. ■

értékelés

South Park: Chef's Luv Shack

Pozitívumok
  • Jópofa kis játékok
  • Jó hangulat
Negatívumok
  • Túl amerikai
  • Kisebb programhibák
Minimális rendszerigény: Pentium 166, 32 MB RAM
7,3
South Park: Chef's Luv ShackSouth Park: Chef's Luv Shack

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló