Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

FIFA 99

1999.02.10. 00:00 | szerző: JOKER | Ismertető/teszt

A sportjátékok kedvelői az utóbbi években már megszokhatták, hogy így télvíz idején sorra jelennek meg az NBA, NHL, FIFA sorozat aktuális darabjai. Idén sem volt ez másként, én is nagy várakozással tekintettem a FIFA 99 kiadása elé. Be kell azonban vallanom, hogy a korábbi években az Electronic Arts sport témájú játékai közül nekem a FIFA széria tetszett a legkevésbé. A tavalyi kiadás és a World Cup 98 azonban annyira lenyűgözött (azt hiszem nem csak engem), hogy odaadó híve lettem én is ennek a fociprogramnak. Kíváncsi voltam, hogy egy szinte tökéletes programon vajon mit tudnak még javítani.

FIFA 99

Az installálás után azonban egy kicsit csalódott voltam, ugyanis igazán nagy változást nem hozott az elődökhöz képest. Persze azért így sem rossz a játék, de azért több módosítást vártam volna például a grafika terén, ami szinte teljesen megegyezik a korábbival. Jó lett volna, ha például valamennyi játékos arca hasonlítana az eredetihez, mint ahogy az NHL99-ben is. Nem értem, hogy ott miért tudták ezt megcsinálni, itt pedig nem, pedig szerintem több játékos szerepel az NHL-ben, mint mondjuk az európai futball kupákban.

A játék kinézetre és irányításra semmit nem változott, az alkotók ragaszkodtak a korábban már sikeres megoldásokhoz, ami a játszhatóság illeti mindenképpen jó, mivel továbbra is élvezetes maradt a játék, másfelől azonban nem nyújt sokkal nagyobb élményt, mint a korábbi verziók. Azért a grafikus engine-en történtek kisebb módosítások, így például élethűbbek lettek az árnyékok és a játékosok mozgása is, és pár újabb csel is kivitelezhető lett. Javítottak természetesen a mesterséges intelligencián is.

FIFA 99

Jelentős változást ezeken kívül csak az jelent, hogy most az európai kupákban kell küzdenünk az elsőségért. Lehetőségünk van magyar csapatokkal is játszani, de sajnos a valóságnak megfelelően harmatgyenge kategóriába tartozik még a tavalyi bajnok Újpest is. Némi vigaszt nyújt az azonban, hogy azért a leggyengébb fokozatban még velük is lehet esélyünk a győzelemre.

A menü zenéjéhez megint egy népszerű előadót sikerült megnyerniük, a World Cup 98 a Chumbawamba egy számával indult, a FIFA 99 pedig Fatboy Slim lendületes zenéjével kezdődik.

FIFA 99

Összegezve a tapasztalatokat, azt tudom csak mondani, hogy több ötlettel kellett volna dúsítani a FIFA 99-et és biztos nagy siker lett volna. Így csak a megszállott FIFA rajongóknak tudom ajánlani igazán, én csak reménykedni tudok, hogy a 2000. évi változat valóban egy igazán új fociprogramot fog képviselni. ■

FIFA 99

értékelés

FIFA 99

Pozitívumok
  • Szebb, javított grafikus engine
Negatívumok
  • Kevés igazi újítás
Minimális rendszerigény: Pentium 166, 32 MB RAM, 4xCD-ROM
9,1
FIFA 99
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
FIFA 99

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló