25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Egyéb

Samsung-EarthQuake IV.

500 játékos részvételével lezajlott a negyedik számítógépes bajnokság.

Írta: PC Dome 2 hozzászólás

Hazánk legnagyobb számítógépes bajnokság-sorozata, az EarthQuake újabb fontos állomásához érkezett. Október 21-23. között került megrendezésre a Samsung-EarthQuake IV. rendezvény, amely ezúttal 500 játékosnak és gépnek adott otthont 3 napra. A bajnokság helyszínéül – akárcsak az EQ3-on – az ELTE TTK épülete szolgált, ahol a Gömb aulát (továbbá annak galériáját) és a Harmónia termet foglalták el a játékosok. Ez utóbbiban 4 db, egyenként 120 cm átmérőjű TV-n az érdeklődők folyamosan figyelemmel követhették a legizgalmasabb meccseket is. Aki elfáradt, az felüdülést találhatott a helyszínen kiépített házimozi rendszeren, ahol folyamosan mentek a filmek.

További újdonság volt a rendezvény szervezésében, hogy a Samsung, mint névadó szponzor, minden játékos számára biztosított egy SyncMaster 753DFX típusú 17’-os monitort a rendezvény idejére: ez 500 játékost (akik egy időben küzdöttek a virtuális arénában) és 500 monitort jelentett a 3 napra. A játékosoknak így már csak a gépházakat és egyéb kiegészítőket kellett a helyszínre hozniuk.

A játékosokat a küzdőtéren 4 db. óriási információs projector is segítette, ahol mindig az aktuális mérkőzések szerver-beosztása szerepelt.

A hálózat a már "megszokott" high-end eszközökre támaszkodott: Dual Pentium III.-as, és Pentium IV-es szerverek, összesen 36 db, valamint Gigabites switchek biztosították az 500 gépes hálózat vezérlését. Ekkora számú játékos-állomány egyidejű versenyzéséhez nagyon komoly számítógépes és elektromos hálózat kell, amit most gigantikus, 960 Amperes terhelésre méreteztek.

A bajnokság játékkategóriái és annak győztesei a következők voltak:

Quake World Face to Face:
I. Baga
II. Pro
III. Zlt

Quake World Team:
I. Omen
II Crc
III. Women

Quake 3 Face to Face:
I. Xeon
II. Death
III. Mess

Quake 3 Team:
I. sR
II. vx
III. zK

Counter-Strike Team:
I. nGc.ko
II.FoP
III. EsS

Unreal Tournament Facet to Face:
I. Xret
II. Gio
III. Judge

BroodWar Face to Face:
I. Cameleon
II. [NGC]Fisherman
III. Damas

Age of Kings Face to Face:
I. hugi_0
II. Galmuszk
III. Zsebkendo

Természetesen lehetőség volt ún. "play for fun" kategóriában is indulni azoknak, akik nem versenyezni szerettek volna, hanem három napot játszani egy hálózatban.

A rendezvény legnagyobb különlegessége az volt, hogy a verseny a decemberi világbajnokság magyar kvalifikációs bajnoksága volt. A döntőre Koreában, Szöulban kerül majd sor, ahová 9 magyar versenyző is kiutazást nyert, nevezetesen a Counter-Strike Team, Quake 3 F2F, AoK F2F és Brood War F2F kategória győztesei.

A rendezvénysorozat jövőre is folytatódik. Tavasszal egy több száz fős, kizárólag Counter-Strike bajnokság megrendezése is tervbe van véve, és természetesen külön rendezvény lesz a többi kategória játékosainak is.

Az EarthQuake partnerkapcsolatot alakított ki a világbajnokságok szervezőjével, a World CyberGames szervezettel. Ez sok kötelezettséget ró az egyesületre, ennek megfelelően jövőre több kvalifikációs verseny kerül megrendezésre, az EQ honlap napokon belül átalakul a magyar WCG honlappá, és Korea teljes értékű partnernek ismeri el hazánkat a virtuális sport terén. A hosszabb távú tervek között szerepel egy összevont közép-kelet-európai rendezvény szervezése, valamint meghatározó szerep betöltése a térség CyberGame rendezvényeinek terén.

A közeli jövő azonban december eleje, mikor 9 magyar játékos fogja hazánkat képviselni a világ első Cyber-Olimpiáján, Szöulban!

A rendezvény szponzorai a következők voltak: Samsung, Microsoft, 3Com, Senorg, Intel Hungary, Dtk Computer, Network Game Center.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Death man
Death man [6926]
Ugye lesz CS??
Ha igen akko lehet hoyg megyek.
opus
opus [1]
Hali!
Egy cimborám szeretne egy "mini-earthquake"-et rendezni, talált szponzort is, de egyikük sem igazán tapasztalt a dologban. Kérem, ha van itt olyan aki ért hozzá ( esetleg részt vett ilyen party szervezésében) vegye fel vele a kapcsolatot.
Email:

Hó!
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (2 db)