Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

JoWooD játékbemutató

Budapesten járt a JoWooD képviselője, aki bemutatta a cég új játékait.

2002.09.28. 00:00 | szerző: Dino | Egyéb

A Dynamic Systems csütörtökre irodájába invitált, ahol a JoWooD PR menedzserével találkozhattam. Georg Klotzberg a cég elkövetkező egy évben megjelenő játékait mutatta be a hazai sajtó képviselőinek. A délelőtt folyamán a Guru Gamer két képviselőjével együtt elsőként láthattunk néhány játékot. (Sőt, volt olyan is, amit az összes európai újságíró közül először nekünk mutattak be :).

JoWooD játékbemutató
Chaser

Elsőként a pozsonyi Cauldron fejlesztésében készülő Chaser-t láthattuk. (Ez a csapat készítette korábban a Battle Isle: The Andosia War-t.) Új programjuk egy jövőben, egész pontosan 2086-ban játszódó FPS, mely történet tekintetében az Emlékmás (Total Recall) című filmre alapoz. A főszereplő, John Chaser egy sikertelen akció után egy űrállomás kórházában tér magához, azonban nem emlékszik semmire. Csak azt látja, hogy valamiért mindenki őt üldözi, körülötte pedig halnak meg az emberek, de igazából az okra nem tud rájönni. Így aztán elkezdi keresni a választ... A játék teljesen lineáris lesz, feleslegessé téve a pályákon össze-vissza rohangálást, vagy például egy kulcsért visszamenést. A kalandok során eljutunk Szibériába, majd végül a Marsra is. Körülbelül harminc fegyverre számíthatunk, melyek hangját valódi fegyvereket alkalmazva rögzítettek. Ezek közül azonban még csak egyet láthattunk. Az igazat megvallva, amikor egy évvel ezelőtt az ECTS-en Fishtank Interactive standján még csak az engine-t láttam, az valahogy sokkal látványosabb volt, ez így a játékkal együtt inkább egy átlagos FPS volt. (Bár azt is hozzá kell tenni, hogy a prezentációhoz használt notebook nem éppen egy játékokhoz tervezett konfiguráció volt.) Mindenesetre elhamarkodottan nem szeretnék döntést hozni, jövő év első negyedére ígérik a játékot, addig még azért van idejük.

A következő játék a Gothic II volt. Az első rész sajnos nem került Magyarországon forgalmazásra, pedig egy sokak által kedvelt third-person RPG játék volt. A második rész ugyanazzal a főhőssel játszódik, de nem szükséges az első rész ismerete. (Értelemszerűen korábbi karakterünket se lehet áthozni az előző játékból.) Az első rész 4-5 négyzetkilométernyi játéktere igencsak kibővült, ezúttal 25 négyzetkilométeren kalandozhatunk majd az öt fejezetre osztott történetben. Négyszer annyi, szám szerint 400 NPC került a játékba, melyek mindegyike átlagosan 400 sokszögből lett modellezve. A játék november végére várható, bár lehet, hogy az angol változat kicsit későbbre csúszik (elsődlegesen németül készül).

JoWooD játékbemutató
Gothic II

Jövő hónapban folytatódik az Aquanox is. Az Aquanox Revelation címet viselő második részben még látványosabb grafikát ígérnek, mintegy 30 küldetésen keresztül. A helyszín ismét Aqua világa az óceán mélyén, a főhős azonban új, egy fiatal pilóta, William Drake. A látott első 1-2 küldetés még viszonylag egyszerű volt, tulajdonképpen lőni kellett minden ellenséges járművet.

Novemberben jelenik meg a Far West, mely egy gazdasági szimulációs játék lesz. A címből is kikövetkeztethető, hogy a vadnyugaton játszódik az egész, ahol egy farmerként kezdhetünk neki a pénzgyűjtésnek. Farmunkon növényeket termeszthetünk, teheneket legeltethetünk, az őrzésükre pedig cowboyokat bérelhetünk. Ha azonban nem épp a törvényes oldalt szeretnénk kipróbálni, banditákká képezhetjük embereinket, és bankokat vagy indián falukat fosztogathatunk. Persze farmunkra is leselkedik veszély, az indiánok bármikor megtámadhatnak minket is. Ha nem is ez lesz az év játéka, a gazdasági szimuláció kedvelői bizonyára örömmel fogadják majd ezt a játékot, mely egy eddig kevésbé favorizált környezetbe viszi a stílust.

JoWooD játékbemutató
Aquanox Revelation

Egy third-person akciójátékra is számíthatunk novemberben a JoWooD-tól. A K-Hawk: Survival Instinct főhőse Kitty Hawk, egy női helikopterpilóta, aki egy küldetés során egy szigeten landol lelőtt gépével. Egyedül kell átküzdenie magát egy nagy csapat katonán, akik egy őrült ezredes és tudóscsapatának szuper-katona létrehozó genetikai kutatásait őrzik.

Hamarosan további négy játékkal folytatjuk beszámolónkat, köztük az Arx Fatalis first-person RPG-vel és az eredeti ötleteket tartalmazó The Guild üzleti szimulációval. ■

JoWooD játékbemutatóJoWooD játékbemutató

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló