Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Aki bújt, aki nem... DVD

Egy közepes horrorfilm DVD kiadása mérsékelt mennyiségű extrával.

2003.03.31. 00:00 | szerző: Dino | DVD

Francis Ford Coppola jegyzi producerként ezt a horrorfilmet, ami a készítők szempontjából mindenképpen pozitívum, és biztos sokat segített azon, hogy a film Amerikában sikeres lett. No de lássuk, miről is van szó.

Aki bújt, aki nem... DVD

A történet úgy kezdődik, ahogy egy átlagos tini-horror, és igazából meg is marad ezen a szinten. Egy testvérpár (Gina Philips és Justin Long) tart hazafelé egy elhagyott úton, amikor hirtelen megjelenik egy őrült furgonos (Jonathan Breck), és gyakorlatilag leszorítja őket az útról. Pár kilométerrel később viszontlátják a sofőrt, amint épp gyanús, véres lepedőbe tekert csomagokat dobál egy csőbe. A srácot persze nem hagyja nyugodni a dolog – különben persze nem lenne sztori –, így végül vissza is mennek megnézni, mi is volt az. Csakhogy így aztán sikerül felhívniuk magukra a rejtélyes idegen figyelmét, akiről hamarosan érdekes dolgok derülnek ki. Igazából ennél többet nem érdemes a történetről elárulni, különben túl sokat lőnék le az amúgy elég gyengére sikerült befejezéshez vezető történésekről. Megjelenik még egy macskákat tartó félbolond öregasszony, valamint a helyi jósnő is, és persze a rendőrség se marad ki az egészből.

A sztori sok ismerős részt tartalmaz – például az országúti jelenet igencsak hajaz Spielberg egyik első filmjére, a Párbajra –, és igazából ott siklik félre a jó vágányról, amikor kiderül, hogy egy természetfeletti lény áll az események középpontjában. Sajnos innentől kezdve nem nagyon tudja fenntartani a nézőben a megfelelő izgalmat és érdeklődést a film. A teljességhez még hozzátartozik, hogy volt, ahol horror-paródiának tűntették fel a filmet, de mi nem igazán tudtunk röhögni rajta.

A DVD kiadáson az 5.1-es angol hang mellett szintén 5.1-es magyar szinkront találunk, és feliratnak is ez a két nyelv került a korongra. (Sajnos a feliratokat nem egyeztették a szinkronnal, és található benne pár durva félrefordítás.) A kép kicsit szemcsés, de a sok sötét jelenet miatt ez általában nem zavaró.

Aki bújt, aki nem... DVD

Extraként egy párperces videokamerás felvételben megnézhetjük, hogy dolgozott a maszkmester a lény sminkelése és beöltöztetése során, és kapunk egy szinkronizált, 8 perc hosszúságú werkfilmet is, melyben a főszereplők beszélnek a filmről. Végül megnézhetjük a film két előzetesét, valamint négy másik film reklámspotját.

Az Aki bújt, aki nem... igazából nem lett volna egy rossz film, kár, hogy a felénél rossz irányt vesz fel a történet, így összességében nem nevezhető egy komoly horrorfilmnek. A készítők mindenesetre lelkesek, hiszen hamarosan elkészül a folytatás, melyben a főgonosz egy kosárlabdacsapat buszán kezd vérengzésbe. ■

Aki bújt, aki nem... DVDAki bújt, aki nem... DVDAki bújt, aki nem... DVD

hozzászólások (0)

cikkajánló

S.Ö.R. - Shakespeare Összes Rövidítve könyv+DVD

DVD-n is megjelent a már 500 magyar előadással büszkélkedő darab.

Ákos – Arénakoncert 2011 DVD

CD-n és Blu-rayen is megjelent a nagyszabású produkció felvétele.

AC/DC: Live at River Plate DVD

Buenos Airesben rögzítette a hard rock banda legújabb koncertfilmjét.

Üvegtigris 3 DVD

DVD és Blu-ray kiadásban is megjelent Rudolf Péter filmje.

Ákos: Szindbád turné 2010 DVD

A 2010-es koncertsorozat anyagának egy része jelent meg DVD-n.