25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

Aki bújt, aki nem... DVD

Egy közepes horrorfilm DVD kiadása mérsékelt mennyiségű extrával.

Írta: Dino

Francis Ford Coppola jegyzi producerként ezt a horrorfilmet, ami a készítők szempontjából mindenképpen pozitívum, és biztos sokat segített azon, hogy a film Amerikában sikeres lett. No de lássuk, miről is van szó.

Aki bújt, aki nem... DVD

A történet úgy kezdődik, ahogy egy átlagos tini-horror, és igazából meg is marad ezen a szinten. Egy testvérpár (Gina Philips és Justin Long) tart hazafelé egy elhagyott úton, amikor hirtelen megjelenik egy őrült furgonos (Jonathan Breck), és gyakorlatilag leszorítja őket az útról. Pár kilométerrel később viszontlátják a sofőrt, amint épp gyanús, véres lepedőbe tekert csomagokat dobál egy csőbe. A srácot persze nem hagyja nyugodni a dolog – különben persze nem lenne sztori –, így végül vissza is mennek megnézni, mi is volt az. Csakhogy így aztán sikerül felhívniuk magukra a rejtélyes idegen figyelmét, akiről hamarosan érdekes dolgok derülnek ki. Igazából ennél többet nem érdemes a történetről elárulni, különben túl sokat lőnék le az amúgy elég gyengére sikerült befejezéshez vezető történésekről. Megjelenik még egy macskákat tartó félbolond öregasszony, valamint a helyi jósnő is, és persze a rendőrség se marad ki az egészből.

A sztori sok ismerős részt tartalmaz – például az országúti jelenet igencsak hajaz Spielberg egyik első filmjére, a Párbajra –, és igazából ott siklik félre a jó vágányról, amikor kiderül, hogy egy természetfeletti lény áll az események középpontjában. Sajnos innentől kezdve nem nagyon tudja fenntartani a nézőben a megfelelő izgalmat és érdeklődést a film. A teljességhez még hozzátartozik, hogy volt, ahol horror-paródiának tűntették fel a filmet, de mi nem igazán tudtunk röhögni rajta.

A DVD kiadáson az 5.1-es angol hang mellett szintén 5.1-es magyar szinkront találunk, és feliratnak is ez a két nyelv került a korongra. (Sajnos a feliratokat nem egyeztették a szinkronnal, és található benne pár durva félrefordítás.) A kép kicsit szemcsés, de a sok sötét jelenet miatt ez általában nem zavaró.

Aki bújt, aki nem... DVD

Extraként egy párperces videokamerás felvételben megnézhetjük, hogy dolgozott a maszkmester a lény sminkelése és beöltöztetése során, és kapunk egy szinkronizált, 8 perc hosszúságú werkfilmet is, melyben a főszereplők beszélnek a filmről. Végül megnézhetjük a film két előzetesét, valamint négy másik film reklámspotját.

Az Aki bújt, aki nem... igazából nem lett volna egy rossz film, kár, hogy a felénél rossz irányt vesz fel a történet, így összességében nem nevezhető egy komoly horrorfilmnek. A készítők mindenesetre lelkesek, hiszen hamarosan elkészül a folytatás, melyben a főgonosz egy kosárlabdacsapat buszán kezd vérengzésbe.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Aki bújt, aki nem... DVD
  • Aki bújt, aki nem... DVD
  • Aki bújt, aki nem... DVD
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!