Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Betörő az albérlőm DVD

Az 1955-ös film remake-je a Coen-testvérek rendezésében.

2005.03.02. 00:00 | szerző: Dino | DVD

A Coen rendező-testvérpár, Ethan és Joel Coen a manapság divatos „remake”-ek sorát bővítette legutóbbi alkotásával, a 2004-ben bemutatott Betörő az albérlőmmel. Ezúttal az alapot egy közel 50 éves film jelentette, az új változat pedig sokban emlékeztet a testvérpár egyik nem sokkal korábbi filmjére is: ezt is hasonlóan eltúlzott karakterek jellemzik, mint a George Clooney és Catherine Zeta-Jones főszereplésével készült Kegyetlen bánásmódot.

Betörő az albérlőm DVD

A szereplők remekül teszik a dolgukat, különös tekintettel a főszereplőt alakító Tom Hanksre. A kissé excentrikus, de kifogástalan modorú G.H. Dorr professzor egy kedves színesbőrű asszonynál bérel szobát, aki mit sem sejt arról, hogy az (ál)professzor és barátai a pincéjében nem éppen zenélni gyakorolnak, hanem egy nagyszabású bűntény kivitelezésében ténykednek. Persze sikerült a tervhez a legjobb embereket kifogni: bár a maga területén mindegyik szakembernek tekinthető, emberi gyengeségük bizony kellemetlen – de a néző szemszögéből tekintve leginkább vicces – helyzeteket idéz elő a „hadművelet” során. Az eredmény egy kellemes vígjáték, mely egészének és apró részleteinek köszönhetően is könnyed kikapcsolódást biztosít.

A DVD-n a hang és a kép kifogástalan, nyelvnek az eredeti angol mellett magyar, cseh, lengyel vagy orosz szinkront választhatunk, feliratnak pedig ezeken túl még néhány nyelv áll rendelkezésünkre. Extrákban azonban sajnos nem bővelkedik a kiadvány. Megnézhetjük/hallgathatjuk a filmben többször felbukkanó gospel kórus dalainak teljes változatait, valamint a pofozkodós jelenet többszöri felvételét, melyet valószínűleg a pofon szenvedő alanya kevésbé élvezett hosszú távon. Végül egy kisfilmet találunk még a korongon, mely Danny Ferringtonról, a filmben feltűnő hangszereket készítő személyről szól.

Betörő az albérlőm DVD

A Betörő az albérlőm egy kellemes film, a DVD-n azonban fukarul bántak az extrákkal, így összességében inkább egy közepes kiadványnak tekinthető. Talán Tom Hanks alakítása az, ami ezt kicsit feledtetni tudja. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló