25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

Egy rém rendes család DVD

Tavasszal elkezdődött a vígjáték-sorozat hazai megjelenése.

Írta: Dino

Az utóbbi pár évben eddig nem látott dömping kezdődött a különböző TV sorozatokból. A sitcom-rajongók már a teljes Jóbarátok gyűjteményt polcukon tudhatják, jönnek ki sorra olyan népszerű sorozatok évadjai, mint a 24 vagy az Elnök emberei, a kisebbekre pedig Tom és Jerry vagy Frédi és Béni kalandjai várnak. Tavasz óta pedig egy másik népszerű vígjáték-sorozat megjelenése kezdődött meg: az Egy rém rendes családé.

Az alapszituációval valószínűleg mindenki tisztában van: a Married ...with Children főhőse egy átlagos amerikai család, akik szókimondó, sokszor talán kissé durva poénokkal szórakoztatják a nézőket. Hogy ne csak a négy Bundyról szóljon a műsor, képbe kerülnek a szomszédok is, meg persze Al Bundy munkahelye, a cipőbolt. Ennél több szót talán felesleges is vesztegetni a sorozatra, aki esetleg nem ismerné, valamelyik TV csatornán biztos el tud kapni belőle 1-1 epizódot. Nézzük, mi a helyzet a DVD-vel! Az első évad töredékesnek tekinthető a maga 13 epizódjával (a későbbi szezonok 22 rész körül voltak), a forgalmazó pedig úgy döntött, inkább egységes árat alkalmaz az összes évadra, így a két DVD-t kiegészítette egy Frank Sinatra válogatás CD-vel. Ezen természetesen megtalálható a főcím-dal is. A későbbi évadok 3-3 korongból állnak.

A képminőség jónak sajnos nem éppen nevezhető, a hangsáv magyar és angol nyelven választható, felirat pedig csak magyar van. Ez utóbbi nem túl szerencsés, hiszen angolul tanulók számára praktikus dolog angol nyelven angol felirattal nézni a filmeket – kár, hogy ez a lehetőség kimaradt. Az első évad extrát nem tartalmaz, a második évadon egy kisfilm egészíti ki az epizódokat. Soknak nem mondható ez se.

Kicsit felemásan sikerült ez a DVD kiadás, de mivel nem várható jobb képminőségű verzió, a rajongók kénytelenek ezzel megelégedni. Esetleg érdemes várni, míg az első évadoknak lejjebb viszik az árát... :-)

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Egy rém rendes család DVD
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!