Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech mm28 hordozható hangszóró

Bemutatjuk a praktikus kompakt hordozható hangszórót.

2005.12.02. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A Logitech már jó pár éve megjelent hangfalaival a piacon, a közelmúltban pedig tovább bővítette ezen termékcsoportját, és megkezdte különböző hordozható hangsugárzók gyártását is. Az egyik irányvonal a ma oly’ divatos iPodhoz készülő termékeket jelenti (mint az iPod elhelyezését is biztosító mm22 vagy mm50), de ezek mellett egy-egy más célközönséget is megcélzó hangszóró is található a palettán. Ilyen a V20-as notebook hangszóró, valamint a most bemutatásra kerülő mm28 is.

Logitech mm28 hordozható hangszóró

Mivel már külseje alapján megtetszett az új termék, gondoltam, nem ártana egyszer ki is próbálni, így a Logitechnél járva egy kis időt töltöttem a társaságában. Kinézetét tekintve talán legjobban egy ovális, lapos (kb. 3 cm vastag) konzervdobozhoz lehetne hasonlítani az mm28-at. A felső része lehajtható, alapesetben ez védi a hangszórót, lehajtva pedig talpazatául szolgál annak. A hangszóró rész igen különös: gyakorlatilag az egész elülső felület egyetlen membrán. Egy sztereó jack csatlakozón keresztül köthetjük bármilyen audió eszközhöz (MP3 vagy CD játszó, walkman, stb.), majd a bekapcsolás után már hallgathatjuk is a zenét. Hangerőszabályzót ne keressünk, azt a forráseszközön kell állítanunk. A kábel nem túl hosszú, azonban cserébe használaton kívül az egészet az mm28 hátába süllyeszthetjük.

Tesztelésként 320 kbites MP3-akat hallgattam egy PDA-ról, igen vegyes zenei stílusokat lefedve (Madonnától Prodigyn keresztül Metallicáig volt minden :-). Méretéhez képest elég hangos tudott lenni az mm28, és bár a mélyeket mérete miatt érthetően nem tudja tökéletesen visszaadni, a kapott hang a célnak megfelelő volt: jól és élvezhetően szólt. Egy olyan hangszórótól, amelynek elsődleges célja a hordozhatóság, nem is kell szerintem többet várni. Alapvetően sztereónak jelzik az mm28-at, azonban ez számomra nem nagyon volt érzékelhető. Mivel a két széle egy arasznál nincs távolabb egymástól, amúgy is max. fejünk elé tartva jöhetne ki a sztereó hatás.

Logitech mm28 hordozható hangszóró

Az aktív hangszóró négy darab ceruzaelemről üzemel, de jár hozzá hálózati tápegység is, így esetleges otthoni használatakor nem kell elemeket pazarolnunk. A gyártó szerint kb. 45 órát képes működni egy elemgarnitúrával. Ezt a rendelkezésre álló idő alatt nem tudtam kipróbálni, de felső becslésnek biztos jó. :-)

A Logitech mm28 tehát pont arra való, amire tervezték: hordozható hangszórónak. Aránylag kicsi, praktikusan szállítható, normálisan szól, és még a külsejére se lehet panasz. Talán egyedül az árán kéne még csiszolni, mert 18.190 Ft azért meglehetősen sok egy kis hangszóróért. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló
HyperX Pulsefire FPS gamer egér HyperX Pulsefire FPS gamer egér
Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor
ADATA SD600 külső SSD ADATA SD600 külső SSD