Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech mm28 hordozható hangszóró

Bemutatjuk a praktikus kompakt hordozható hangszórót.

2005.12.02. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A Logitech már jó pár éve megjelent hangfalaival a piacon, a közelmúltban pedig tovább bővítette ezen termékcsoportját, és megkezdte különböző hordozható hangsugárzók gyártását is. Az egyik irányvonal a ma oly’ divatos iPodhoz készülő termékeket jelenti (mint az iPod elhelyezését is biztosító mm22 vagy mm50), de ezek mellett egy-egy más célközönséget is megcélzó hangszóró is található a palettán. Ilyen a V20-as notebook hangszóró, valamint a most bemutatásra kerülő mm28 is.

Logitech mm28 hordozható hangszóró

Mivel már külseje alapján megtetszett az új termék, gondoltam, nem ártana egyszer ki is próbálni, így a Logitechnél járva egy kis időt töltöttem a társaságában. Kinézetét tekintve talán legjobban egy ovális, lapos (kb. 3 cm vastag) konzervdobozhoz lehetne hasonlítani az mm28-at. A felső része lehajtható, alapesetben ez védi a hangszórót, lehajtva pedig talpazatául szolgál annak. A hangszóró rész igen különös: gyakorlatilag az egész elülső felület egyetlen membrán. Egy sztereó jack csatlakozón keresztül köthetjük bármilyen audió eszközhöz (MP3 vagy CD játszó, walkman, stb.), majd a bekapcsolás után már hallgathatjuk is a zenét. Hangerőszabályzót ne keressünk, azt a forráseszközön kell állítanunk. A kábel nem túl hosszú, azonban cserébe használaton kívül az egészet az mm28 hátába süllyeszthetjük.

Tesztelésként 320 kbites MP3-akat hallgattam egy PDA-ról, igen vegyes zenei stílusokat lefedve (Madonnától Prodigyn keresztül Metallicáig volt minden :-). Méretéhez képest elég hangos tudott lenni az mm28, és bár a mélyeket mérete miatt érthetően nem tudja tökéletesen visszaadni, a kapott hang a célnak megfelelő volt: jól és élvezhetően szólt. Egy olyan hangszórótól, amelynek elsődleges célja a hordozhatóság, nem is kell szerintem többet várni. Alapvetően sztereónak jelzik az mm28-at, azonban ez számomra nem nagyon volt érzékelhető. Mivel a két széle egy arasznál nincs távolabb egymástól, amúgy is max. fejünk elé tartva jöhetne ki a sztereó hatás.

Logitech mm28 hordozható hangszóró

Az aktív hangszóró négy darab ceruzaelemről üzemel, de jár hozzá hálózati tápegység is, így esetleges otthoni használatakor nem kell elemeket pazarolnunk. A gyártó szerint kb. 45 órát képes működni egy elemgarnitúrával. Ezt a rendelkezésre álló idő alatt nem tudtam kipróbálni, de felső becslésnek biztos jó. :-)

A Logitech mm28 tehát pont arra való, amire tervezték: hordozható hangszórónak. Aránylag kicsi, praktikusan szállítható, normálisan szól, és még a külsejére se lehet panasz. Talán egyedül az árán kéne még csiszolni, mert 18.190 Ft azért meglehetősen sok egy kis hangszóróért. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló