25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

A halott menyasszony DVD

Tim Burton újabb klasszikus animációs filmet készített.

Írta: Dino

Miközben egyre-másra jönnek ki az újabbnál újabb, teljes egészében számítógépen renderelt egészestés animációs filmek, a hagyományos értelemben vett – tehát kockánként rögzített – animációs technológia folyamatosan eltűnik a filmkészítők látóköréből. Tim Burton az egyik, aki megpróbál tenni ez ellen, és az 1993-as Karácsonyi lidércnyomás (The Nightmare Before Christmas) után tavaly egy újabb bábfilmet mutatott be.

A halott menyasszony DVD

A Halott menyasszony (eredeti címén Corpse Bride) egy kedves szerelmi történet, melynek egy XIX. századi városka ad helyszínt. Főhőse Victor, akit látszólag inkább a szülők akarata kényszerít bele a Victoriával kötendő házasságban. Azonban egy szerencsétlen esemény során úgy alakul, hogy a címadó halott menyasszonnyal köt házasságot, és élőként a holtak földjére kerül. Az ottani „kalandok” során azonban rájön, hogy valójában Victoriába szerelmes, így természetesen – talán nem árulok el ezzel túl nagy titkot – happy enddel zárul a sztori. A szereplők hangjait olyan neves színészek adták, mint Johnny Depp, Helena Bonham Carter vagy Christopher Lee. A film főhőseire és a film egészére jellemző a Tim Burtontől, illetve elsősorban a Karácsonyi lidércnyomásból már megismert látványvilág: a karakterek egyszerre kedvesek és rémisztőek, és mindegyikük nagyszerűen kidolgozott. Dalokban és poénokban egyaránt nincs hiány, az összhatás pedig felejthetetlen.

A halott menyasszony DVD

A DVD képminősége tökéletes, és a hanggal sincs baj, 5.1-es Dolby Digital keverést hallhatunk angol, magyar és cseh nyelven. (Feliratokból is ez a három áll rendelkezésünkre.) Az extrákból bár mennyiségre nincs sok, minőségük viszont rendben van. 4-5 perces kisfilmeket láthatunk igen vegyes témákban – szám szerint hét darabot. Ezekből sok érdekes dolgot tudunk meg a film készítésével kapcsolatosan. Így hallhatunk az élők és halottak világának hátteréről, szereplőiről, a film zenéjéről (melyet Danny Elfman szerzett), a bábok készítéséről, és például azt is megtudhatjuk, hogy egy Canon 1D Mark II fényképezőgéppel rögzítették az egész filmet. Mindezekhez ráadásul magyar feliratot is kapunk. Ezeken kívül még próbafelvételeket nézhetünk kb. negyed órán keresztül sok-sok bábról, és láthatjuk a film előzetesét is.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • A halott menyasszony DVD
  • A halott menyasszony DVD
  • A halott menyasszony DVD
  • A halott menyasszony DVD
  • A halott menyasszony DVD
  • A halott menyasszony DVD
  • A halott menyasszony DVD
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!