25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

Happy Tree Friends - First Blood DVD

A Mondo Media brutális rövidfilmjeinek első DVD-je, 14 epizóddal.

Írta: Dino 3 hozzászólás

Cuddles, Toothy, Handy, Lumpy... Sokaknak valószínűleg semmit se mondanak ezek a nevek, azonban az így elnevezett figurák – és további társaik – egyre többeknek okoznak igen sok vidám perceket. Évekkel ezelőtt jelentek meg az interneten a Mondo Media rövid flash animációi, melyekben az aranyos és szeretnivaló rajzfilm-karakterek mögé a készítők brutális és elmebeteg történeteket találtak ki, mintegy horror stílusú paródiát állítva a gyerekeknek készített rajzfilmeknek. Hazánkba júniusban érkezik el a sorozat eddig megjelent 3 DVD-jének első darabja. (A keresztségben a Tündi Bündi Barátok címet kapta, de azt hiszem, jobb nem bolygatni, hogyan és miért... :-).

Happy Tree Friends - First Blood DVD

A First Blood (Első vérig) alcímet viselő DVD-n nem kevesebb, mint 14 epizódot találunk, a maguk teljes terjedelmében (és természetesen a neten terjedt verziók bosszantó hirdetései nélkül). Miután megnéztük (akár többször is) mindet, újranézhetjük az epizódokat a készítők audiokommentárjával, melyből rögtön két verziót is kapunk. Ráadásul az audiokommentár közben a rajzfilmekkel párhuzamosan a rajzolt storyboard verziókat is láthatjuk. További plusz, hogy magyar feliratot is kapott az audiokommentár. Az epizódok mellé négy „Smoochie” is került a korongra, ezek kis interaktív "játékok", melyben mintegy tamagotchiként szerepelnek a figurák. Egy-egy dobozban üldögélnek, és várják, hogy a rendelkezésre álló három lehetőség – például etetés vagy ajándék átadása – közül melyiket választjuk. A végkifejlet persze minden esetben azonos, a módszerek azonban igen változatosak...

Happy Tree Friends - First Blood DVD

Az extrák között megtaláljuk a legelső epizód eredeti változatát, egy bónusz epizódot, választhatóan nagyon idióta, a történet főhőséhez illően kalóz stílusú kommentárral, valamint megnézhetünk egy epizódot felbukkanó mókás szövegekkel (á la „pop-up videos” egyes zenecsatornákon). Egy szöveges-képes enciklopédiát is végiglapozhatunk, melyben mindegyik karakterről megtaláljuk a legfontosabb infókat, végül pedig 36 percen keresztül nézhetjük a grafikai vázlatokat, melyet a készítők kommentálnak is – szintén meglehetősen ökörködős stílusban.

Happy Tree Friends - First Blood DVD

A Happy Tree Friends DVD olyan kiadvány, mely minden rajongónak kötelező darabnak tekinthető. Ha pedig valaki esetleg nem ismerné a sorozatot, ízelítőt kaphat az epizódokból a hivatalos weboldalon. (Szigorúan 18 éven felülieknek!)

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Happy Tree Friends - First Blood DVD
  • Happy Tree Friends - First Blood DVD
  • Happy Tree Friends - First Blood DVD
  • Happy Tree Friends - First Blood DVD
  • Happy Tree Friends - First Blood DVD
  • Happy Tree Friends - First Blood DVD
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Star Wars
Star Wars [11825]
Szerintem ez a rajzfilm még nem neked való. ;-)
gesztenyeguszti
gesztenyeguszti [1]
tők jó! happy tree friends
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (3 db)