25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü+hardver

Logitech Music Anywhere Wireless Music System for PC

Avagy hogyan továbbítsuk hi-fi tornyunkra kábel nélkül a PC hangját.

Írta: Dino

Kicsit talán elcsépelt már azzal kezdeni egy új Logitech termékről szóló cikket, hogy a Logitech folyamatosan kísérletezik új területek meghódításával, de ha egyszer ez a helyzet, akkor nem igazán lehet mást írni :-). Hangfalakat már régóta gyártanak a svájci cégnél, és más audio termékeik is vannak, ezt a vonalat most a drótnélküli technológiával ötvözték, és egy vezeték nélküli hangátviteli eszközzel bővítették a termékpalettát.

A Music Anywhere egy PC-re köthető USB-s, és egy másik, a hifi-toronyhoz helyezhető és ahhoz kapcsolható adó-vevőből áll. Az előbbihez egy hosszabbító kábelt is mellékeltek, a végén kis talpazattal, asztali számítógép esetén ezzel ajánlott használni az eszközt, notebookba pedig közvetlenül is bedughatjuk a pendrive méretű, kihajtható antennával is rendelkező egységet. Az erősítőhöz kerülő rész nagyjából cigarettásdoboz méretű, szintén felhajtható antennával rendelkezik, és a mellékelt sztereó RCA kábellel kapcsolható a hi-fi torony vonal bemenetére (de használhatunk 3,5-es jack csatlakozót is). Mindemellett a mellékelt trafóval áramot is kell adnunk neki. Néhány szabályzógomb kapott még helyet rajta, ezekkel a hangerőt állíthatjuk, elnémíthatjuk a hangot, és találunk rajta play/pause, stop és sávváltó gombokat. Egy kapcsolódás gomb is került rá, első használatba vételkor – ha esetleg nem kapcsolódik a számítógépes résszel automatikusan – ezt kell megnyomnunk, majd az USB-s eszközön lévő hasonló gombot. A csomag része még egy távirányító, mely az erősítőhöz kerülő egység gombjait ismétli meg.

A Music Anywhere elsődleges funkciója, hogy PC-nkről a hangot az erősítőre küldje. Az USB-s eszköz az USB-s headsetekhez hasonló módon egyúttal a hangkártyát is helyettesíti, csatlakoztatásakor a gépben lévő hangkártya megszűnik funkcionálni. A Music Anywhere használata akkor ajánlott, ha kihangosítva szeretnénk hallgatni PC-nkről zenéinket (MP3-akat, internetes rádiót, vagy esetleg filmeket), de hi-fi tornyunk messzebb van annál, hogy kábelekkel bajlódjunk. A hatótávolság kb. 100 méter, persze ez a környezettől is függ, a falak csökkentik ezt a távot. Mindenesetre a szomszéd szobába nagyszerűen átjutottak a jelek. A rendszer másik funkciója abban rejlik, hogy nem egyirányú a kapcsolat a két végpont között: a zenét vevő egységen és a távirányítón lévő gombok segítségével a számítógépünknek futó, megfelelő lejátszó programot – például Windows Media Player 9 vagy WinAmp 5 – vezérelhetjük, így például a nappaliból irányíthatjuk a zenejátszást.

A Logitech újabb terméke egy érdekes kísérlet, de úgy érzem, túl kicsi az általa megcélzott vásárlóközönség, esetleg képátvitellel kiegészítve az eszközt további vásárlókat nyerhetnének maguknak. A PC-s változat mellett létezik még iPodhoz kifejlesztett rendszer is, melyben egy kis adót kell iPodunkhoz csatlakoztatni, és arról hallgathatunk kábelek nélkül zenét. A két év garanciával kapható Music Anywhere Wireless Music System for PC kiskereskedelmi ára bruttó 32.000 Ft körül van.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Logitech Music Anywhere Wireless Music System for PC
  • Logitech Music Anywhere Wireless Music System for PC
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!