For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech Music Anywhere Wireless Music System for PC

Avagy hogyan továbbítsuk hi-fi tornyunkra kábel nélkül a PC hangját.

2006.06.15. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

Kicsit talán elcsépelt már azzal kezdeni egy új Logitech termékről szóló cikket, hogy a Logitech folyamatosan kísérletezik új területek meghódításával, de ha egyszer ez a helyzet, akkor nem igazán lehet mást írni :-). Hangfalakat már régóta gyártanak a svájci cégnél, és más audio termékeik is vannak, ezt a vonalat most a drótnélküli technológiával ötvözték, és egy vezeték nélküli hangátviteli eszközzel bővítették a termékpalettát.

Logitech Music Anywhere Wireless Music System for PC

A Music Anywhere egy PC-re köthető USB-s, és egy másik, a hifi-toronyhoz helyezhető és ahhoz kapcsolható adó-vevőből áll. Az előbbihez egy hosszabbító kábelt is mellékeltek, a végén kis talpazattal, asztali számítógép esetén ezzel ajánlott használni az eszközt, notebookba pedig közvetlenül is bedughatjuk a pendrive méretű, kihajtható antennával is rendelkező egységet. Az erősítőhöz kerülő rész nagyjából cigarettásdoboz méretű, szintén felhajtható antennával rendelkezik, és a mellékelt sztereó RCA kábellel kapcsolható a hi-fi torony vonal bemenetére (de használhatunk 3,5-es jack csatlakozót is). Mindemellett a mellékelt trafóval áramot is kell adnunk neki. Néhány szabályzógomb kapott még helyet rajta, ezekkel a hangerőt állíthatjuk, elnémíthatjuk a hangot, és találunk rajta play/pause, stop és sávváltó gombokat. Egy kapcsolódás gomb is került rá, első használatba vételkor – ha esetleg nem kapcsolódik a számítógépes résszel automatikusan – ezt kell megnyomnunk, majd az USB-s eszközön lévő hasonló gombot. A csomag része még egy távirányító, mely az erősítőhöz kerülő egység gombjait ismétli meg.

A Music Anywhere elsődleges funkciója, hogy PC-nkről a hangot az erősítőre küldje. Az USB-s eszköz az USB-s headsetekhez hasonló módon egyúttal a hangkártyát is helyettesíti, csatlakoztatásakor a gépben lévő hangkártya megszűnik funkcionálni. A Music Anywhere használata akkor ajánlott, ha kihangosítva szeretnénk hallgatni PC-nkről zenéinket (MP3-akat, internetes rádiót, vagy esetleg filmeket), de hi-fi tornyunk messzebb van annál, hogy kábelekkel bajlódjunk. A hatótávolság kb. 100 méter, persze ez a környezettől is függ, a falak csökkentik ezt a távot. Mindenesetre a szomszéd szobába nagyszerűen átjutottak a jelek. A rendszer másik funkciója abban rejlik, hogy nem egyirányú a kapcsolat a két végpont között: a zenét vevő egységen és a távirányítón lévő gombok segítségével a számítógépünknek futó, megfelelő lejátszó programot – például Windows Media Player 9 vagy WinAmp 5 – vezérelhetjük, így például a nappaliból irányíthatjuk a zenejátszást.

Logitech Music Anywhere Wireless Music System for PC

A Logitech újabb terméke egy érdekes kísérlet, de úgy érzem, túl kicsi az általa megcélzott vásárlóközönség, esetleg képátvitellel kiegészítve az eszközt további vásárlókat nyerhetnének maguknak. A PC-s változat mellett létezik még iPodhoz kifejlesztett rendszer is, melyben egy kis adót kell iPodunkhoz csatlakoztatni, és arról hallgathatunk kábelek nélkül zenét. A két év garanciával kapható Music Anywhere Wireless Music System for PC kiskereskedelmi ára bruttó 32.000 Ft körül van. ■

hozzászólások (0)

cikkajánló

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow headset videobemutató

Egy vezeték nélküli gamer headset járt nálunk teszten.

Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor

Az ideális gamer monitor?

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.