25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü+hardver

SteelPad QcK+

Lepedő méretű, tökéletes csúszást biztosító szövet mousepadet teszteltünk.

Írta: Dino

Érdekes e-mail érkezett nemrég szerkesztőségünkbe: szeretnénk-e tesztelni a SteelPad mousepadjét. Mivel nem sűrűn írtunk még egéralátétről (pontosabban utoljára öt évvel ezelőtt kaptunk tesztre egyet), a pozitív válasz mellett döntöttünk, és nem sokkal később meg is érkezett futárral a QcK+ típusú modell.

Először is szólnék pár szót a gyártóról. A dán SteelSeries elsődleges célközönségének értelemszerűen a játékosokat tekinti. Ennek érdekében három kontinens – Európa, Észak-Amerika és Ázsia – profi játékosaival dolgozik együtt a fejlesztések során. Mindezt koppenhágai központjukból irányítják, azonban kereskedelmi okokból Taiwanban és Kaliforniában is van egy-egy irodájuk. A gyártás európai és ázsiai beszállítók segítségével történik. Hatféle csoportba sorolhatóak a termékek: mousepadek (SteelPad), billentyűzet (SteelKeys), headsetek (SteelSound), védelmi szoftver (SteelSecurity), egyéb játék kiegészítők, mint például egér talp, vagy kesztyű az egér használatához (SteelGear), illetve ruházat – pólók, sapkák (SteelWear). Az első SteelPad 2001-ben jelent meg, azóta folyamatosan újabb és újabb termékek kerültek a mousepad kategóriába.

A hozzánk érkezett SteelPad QcK+ egy hosszúkás dobozban jött, melyben feltekerve volt megtalálható az egéralátét. Az első meglepetés a méretéből adódott: a szokásosnál jóval nagyobb, 45*40 cm alapterületű ez a mousepad (vagy inkább "egérlepedő" :-), így bizony használatba vétele előtt át is kellett rendezni az asztalt. (A teljes képhez azért hozzátartozik, hogy a normál QcK típus 32*28,5 cm méretű, és létezik belőle kicsi, 25*21 centiméteres változat is, QcK mini néven.) Ahogy írtam, feltekerve volt a dobozban, ebből az is látható, hogy nem kemény anyagból készült a SteelPad Qck+. 2 milliméter vastagságú gumi alsó részű és szövet borítású anyag ez, matt fekete felülettel, sarkában egy egyszerű fehér logóval.

A SteelPad QcK+ felületén lézeres optikai egerem nagyszerűen, mindennemű tapadás nélkül, teljesen zajtalanul csúszott, minimális megmozdításra is tökéletesen reagált, egyszóval kiváló anyag került talpai alá. Méretéből adódóan pedig igen kicsi az esélye annak, hogy játék közben elérjünk vele a széléhez. Persze a méret probléma is lehet: ha nincs megfelelő méretű asztalunk, érdemesebb valamelyik kisebb testvérét választani. (Én jobb híján feltekertem az egyik végét, hogy elférjen a monitor előtt.)

A SteelPad QcK+ ára bruttó 4000 Ft körül van, a két kisebb változat 3000 illetve 2000 Ft körüli áron kapható. Ha valakinek a nagy felület a fontos, akkor mindenképpen érdemes a QcK+-on elgondolkodni (túl sok ilyen nagyméretű alátétet nem találni), aki pedig egyszerűen a puha, szövet anyagú mousepadet preferálja - és sima felület áll rendelkezésére az egér helyén -, annak is érdemes ezen elgondolkodnia. Remek csúszási tulajdonságával valóban kiváló termékek lettek a QcK sorozat tagjai.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • SteelPad QcK+
  • SteelPad QcK+
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!