For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

SteelPad 5L mousepad

A dán gyártó műanyag és szövet kombinációjú alátétét teszteltük.

2007.01.17. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

Nemrég mutattuk be oldalunkon a dán SteelSeries cég óriási méretű mousepadjét, a SteelPad QcK+-t. Azóta egy újabb egéralátét is érkezett tőlük, az 5L típusszámot viselő modell.

SteelPad 5L mousepad

Az 5L elnevezés minden bizonnyal elsődlegesen arra utal, hogy ez a mousepad összesen öt rétegből épül fel (angolban layer, innen az L betű). Az egyfajta organikus mintázattal díszített, fekete-kék színezésű mousepad teteje vékony műanyag, mely az alatta lévő szövetanyagot védi és teszi még tartósabbá. Ezzel együtt a felület tapintása mégis inkább szövetszerű marad. A puhaságot az ez alatt lévő kb. 1 mm vastagságú gumiréteg biztosítja. A QcK+-szal ellentétben ez nem egy feltekerhető egéralátét, inkább nevezhetjük deszkának, hiszen a gumi alatt mintegy 2 mm vastagságú merev műanyag lemez található. Végül pedig ennek aljára kis gumidarabkák kerültek (kis "gumi-kukacok"), hogy a mousepad ne nagyon csúszkáljon. Mindez együtt igen érdekesen hangzik, de nézzük, hogyan viselkedett az 5L a teszt során!

Mivel az asztalomon korlátozott hely áll rendelkezésre, számomra szerencsésebb volt a 38*28 centis felületű 5L-t használni, mint a jóval nagyobb QcK+-t. Igaz, hogy annak vékonysága és puhasága jobban tetszett, azonban mivel nálam a mousepad az egymás mellé tolt íróasztalokon átnyúlik, igazán jól jött, hogy a kemény műanyag rétegnek köszönhetően mintegy felülbírálta az 5L az egyenetlenségeket. Igaz, cserébe jóval vastagabb az egéralátét, mint a QcK+ volt, de ez egyáltalán nem zavaró. A SteelPad 5L egyik oldalán amúgy egy enyhe, befelé mélyedő ív van, melynek azonban túl sok jelentőségét nem éreztem, inkább a designra van hatással.

SteelPad 5L mousepad

Az 5L csúszási tulajdonságával se volt gond. Egy új Logitech VX Revolution és egy 1-1,5 éve használt MX600 volt a tesztalany, mindkettő jól és pontosan működött, az utóbbin azonban már kicsit érezhető volt, hogy az aktív használat során bizony elkezdett kopni a talpa. Ettől függetlenül ez is jól csúszott, és a kis mozdulatokra is nagyon jól reagált.

A SteelPad 5L-ről is elmondható, hogy egy igényes, jól elkészített mousepad, mely egy termékben kombinálja a műanyag alátétek stabilitását a szövet termékek puhább felületével. Tízezer forint körüli ára miatt azonban valószínűleg kétszer is meggondolja valaki, mielőtt mellette dönt. ■

hozzászólások (0)

cikkajánló

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow headset videobemutató

Egy vezeték nélküli gamer headset járt nálunk teszten.

Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor

Az ideális gamer monitor?

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.