Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

SteelPad S&S

Az SK Gaming klán tagjai segítették az egéralátét felületének tökéletesítését.

2007.02.20. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A SteelSeries nemrégiben jelentette be, hogy 2004-ben piacra dobott, S&S típusjelzésű mousepadjét megújította, és az immáron új, továbbfejlesztett felülettel kapható. Nem sokkal később egy tesztpéldányt hozott a futár, hogy gyakorlatban is kipróbálhassuk az új egéralátétet.

SteelPad S&S

Az eddig bemutatott, szövet alapú SteelPad mousepadekkel szemben az S&S fő eltérése, hogy ez műanyag alapú, így jóval keményebb felületet biztosít. Egyúttal valamivel hangosabb is ezen használni az egeret, mint szövet társain, cserébe viszont sokkal jobb csúszást kapunk. Sőt, ez még tovább fokozható, ha egerünk aljára applikáljuk az S&S mellé kapott "S&S padsurfers" elnevezésű talpakat (melyek amúgy külön is kaphatóak). A kis tasakban öt öntapadós talpat találunk, melyek szinte pontosan a Logitech MX600-as egerem talpainak méretéhez igazodtak (mivel azon csak négy talp van, egy még meg is maradt). Ezeket egyszerűen felhelyezhetjük az egérre, és valóban még tovább csökkent a tapadása (egyúttal a hangja is kisebb lett), szinte olyan érzés használni így, mintha jégen csúszna az egér.

A SteelPad S&S formailag leginkább az 5L-hez hasonlítható, alján ugyanúgy egy kis "negatív" ívet találunk, de méretében kisebb az 5L-nél, 32 cm széles és 27 cm magas. Alján ugyanúgy kis "gumikukacokat" találunk, mint az 5L-en, és ez tökéletes tapadást biztosít az asztalhoz. A fekete műanyag felületen egyetlen "mintaként" a bal alsó sarokban egy fehér logo található. Sajnos a felületen nagyon meglátszódik a szennyeződés, kis porszemcsék igen hamar megjelennek rajta, ez kis sercegést, esetenként kisebb megakadást okoz (ez néha igen bosszantó tud lenni). A mousepadhez jár amúgy egy tasak is, hogy LAN partykra kényelmesen magunkkal vihessük benne.

SteelPad S&S

Aki a kemény felületű egéralátéteket preferálja, az a SteelPad S&S választásán is elgondolkodhat, felülete optimális méretű, minimális vastagsága miatt szinte észre se vesszük, hogy az asztalunkon van, csúszásilag pedig – különösen a mellékelt kiegészítő egértalpakkal – kitűnő eredményt mutatott, leszámítva a kis szennyeződésekben való esetenkénti megakadást. Ára bruttó 9000 Ft körül alakul, kb. 1000 Ft-tal olcsóbban pedig tasak nélkül is kapható a SteelSeries oldalán S&S solo néven. ■

SteelPad S&S

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló