Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

SteelPad QcK heavy mousepad

Egy masszív, nagy felületű, szövet borítású egéralátétet teszteltünk.

2007.03.06. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A pár hónappal ezelőtt bemutatott SteelPad QcK+ után megérkezett szerkesztőségünkbe annak nagytestvére, a SteelPad QcK heavy is. A szövet felületű mousepad pedig rászolgált nevére, valóban igen súlyos.

SteelPad QcK heavy mousepad
SteelPad QcK heavy

A QcK+-hoz hasonlóan ez az egéralátét is feltekerve érkezett egy dobozban, ami viszont jelen esetben problémát is jelenthet: a masszívabb anyag miatt ugyanis ez a mousepad jó darabig megőrzi hullámosságát, ami eleinte kicsit fura az egér mozgatása során. Méretét tekintve ez is óriási, mint a korábban bemutatott darab: 45*40 centiméteres felületet kapunk, melyhez így aztán megfelelő méretű asztalra is szükségünk van. Cserébe azonban erről se nagyon fog lecsúszni egerünk. A kb. 2 mm vastagságú QcK+-hoz képest igen nagy a különbség: ez az alátét a gumis alsó réteggel együtt 6 mm-es. Így aztán – ahogy már jeleztem a cikk elején – a tömege is jelentős, a mérleg kijelzője nem kevesebb, mint 550 grammot mutatott, mikor ráhelyeztem a mousepadet. Csúszási tulajdonságát tekintve ez is ugyanazt hozta, mint a korábban bemutatott QcK+ modell, miközben a vastagabb anyag nem tette puhábbá se a felületet, tehát nem süpped bele se az egér, se csuklónk. Egyetlen kérdés merült fel a tesztelés során: vajon hosszú távon a szövetanyag széle mennyire válik el a gumis résztől? De erre pár hét használat során érthetően még nem derült fény. (Ha valakinek van róla tapasztalata, ossza meg velünk a fórumon!)

A SteelPad QcK heavy többek között azoknak lehet hasznos, akik LAN partykra járva nem mindig száz százalékosan sima felületen használják mousepadjüket, a kisebb egyenetlenségeket ugyanis a vastagabb gumi anyagú alátét orvosolni tudja. Ára bruttó 7000-7500 forint között van. ■

SteelPad QcK heavy mousepad

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló