For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

SteelPad QcK heavy mousepad

Egy masszív, nagy felületű, szövet borítású egéralátétet teszteltünk.

2007.03.06. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A pár hónappal ezelőtt bemutatott SteelPad QcK+ után megérkezett szerkesztőségünkbe annak nagytestvére, a SteelPad QcK heavy is. A szövet felületű mousepad pedig rászolgált nevére, valóban igen súlyos.

SteelPad QcK heavy mousepad
SteelPad QcK heavy

A QcK+-hoz hasonlóan ez az egéralátét is feltekerve érkezett egy dobozban, ami viszont jelen esetben problémát is jelenthet: a masszívabb anyag miatt ugyanis ez a mousepad jó darabig megőrzi hullámosságát, ami eleinte kicsit fura az egér mozgatása során. Méretét tekintve ez is óriási, mint a korábban bemutatott darab: 45*40 centiméteres felületet kapunk, melyhez így aztán megfelelő méretű asztalra is szükségünk van. Cserébe azonban erről se nagyon fog lecsúszni egerünk. A kb. 2 mm vastagságú QcK+-hoz képest igen nagy a különbség: ez az alátét a gumis alsó réteggel együtt 6 mm-es. Így aztán – ahogy már jeleztem a cikk elején – a tömege is jelentős, a mérleg kijelzője nem kevesebb, mint 550 grammot mutatott, mikor ráhelyeztem a mousepadet. Csúszási tulajdonságát tekintve ez is ugyanazt hozta, mint a korábban bemutatott QcK+ modell, miközben a vastagabb anyag nem tette puhábbá se a felületet, tehát nem süpped bele se az egér, se csuklónk. Egyetlen kérdés merült fel a tesztelés során: vajon hosszú távon a szövetanyag széle mennyire válik el a gumis résztől? De erre pár hét használat során érthetően még nem derült fény. (Ha valakinek van róla tapasztalata, ossza meg velünk a fórumon!)

A SteelPad QcK heavy többek között azoknak lehet hasznos, akik LAN partykra járva nem mindig száz százalékosan sima felületen használják mousepadjüket, a kisebb egyenetlenségeket ugyanis a vastagabb gumi anyagú alátét orvosolni tudja. Ára bruttó 7000-7500 forint között van. ■

SteelPad QcK heavy mousepad
A SteelPad QcK+ és a QcK heavy egymás mellett

hozzászólások (0)

cikkajánló

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow headset videobemutató

Egy vezeték nélküli gamer headset járt nálunk teszten.

Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor

Az ideális gamer monitor?

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.