Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Rendezvények

E3 2007: Midway sajtótájékoztató

Akció minden mennyiségben John Woo Strangleholdjától az UT3-ig.

2007.07.14. 00:00 | szerző: bp | Rendezvények

A Midway igazi keményvonalas, nehézfiúknak szánt akciódemonstrációt tartott szerdán, a kiállítás első napján. A nagyérdemű figyelmét egy szolid, rögtön 10 perces intenzív akcióbomba, a John Woo nevével fémjelzett Stranglehold próbálta felkelteni, ami az óriási kivetítőnek köszönhetően azt hiszem, sikerült is. A 2 évvel ezelőtti E3 kiállításon bemutatott játék hónapról hónapra szebben és kidolgozottabban néz ki, és a Chow Yun Fat - John Woo kollaboráció úgy tűnik, tökéletes választás volt az Unreal Engine által mozgatott játéknak. Tequila felügyelőt alakítjuk ebben az erősen Max Payne-re hajazó külső nézetes akciójátékban, ahol élő a környezet, bármilyen tereptárgy könnyen fegyverként is felhasználható, és teljesen le is amortizálható. A PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra is készülő játék speciális, gyűjtőknek szánt változatban is megjelenik, és tartalmazza a játék ihletőjének, a Hard Boiled című filmnek teljes változatát is. Az augusztusra várható megjelenésnek köszönhetően jelen pillanatban ez a Midway első számú terméke.

E3 2007: Midway sajtótájékoztató
David Zucker

Ezután David Zucker lép a színpadra, hogy bemutassa a kevésbé keményvonalas játékosoknak készülő termékeiket is. Főleg konzolos vonalon mozognak, PS2, Wii, DS, és PSP játékok vannak terítéken. Mivel náluk vannak a Cartoon Network rajzfilmjeinek megjátékosítási jogai, így olyan játékok is várhatók tőlük, amik ezt a területet aknázzák ki, mint például az Aqua Teen Hunger Force Zombie Ninja Pro-Am.

Az Ultimate Mortal Kombat DS-es változata után a következő bemutatott produktum az Area 51 című FPS folytatása, a BlackSite. A szintén Unreal Engine-nel fűtött FPS sztoriját a Gears of Warral már bizonyító Susan O'Conner írja. A történet szerint Aaron Pierce iraki veterán bőrébe bújunk, akit speciális küldetésre küldenek ki a Földre érkező UFO invázió ellen. A kooperatív multiplayer mód volt az egyetlen újítás, amit bejelentettek, ezen kívül pedig további három választható, eltérő egyéniségű karakter bemutatására került sor. A morálrendszer demonstrációja egy igen látványos és akciódús pályaszakaszon történt, ahol MI irányította játékostársaink a morálszintjüknek megfelelő támadásba vagy védekezésbe kezdenek. Ha jól érzik magukat, bátrabbak lesznek és többet támadnak, míg ha vészesen kilátástalan a helyzet, akkor visszavonulnak és elrejtőznek. Mindezt az arcmimika tökéletes kidolgozásával is jól szemléltették.

E3 2007: Midway sajtótájékoztató
David Zucker

A következő és egyben utolsó prezenter Mark Rein, az Epic főnöke volt. Nem mellékesen megjegyezte, hogy ugyan PlayStation 3 exkluzívként lett beharangozva az Unreal Tournament 3, de ettől függetlenül a PC változat is ugyanúgy meg fog jelenni idén novemberben, mint a konzolos. Nagy újítás, hogy a modolhatóság teljesen átjárható lesz a két platform között, így az egyik géptípuson készített alkotások a másikon is tökéletesen élvezhetőek lesznek. A következő percekben azután a játékmenetből összevágott pörgős kis videódemonstrációt láthattunk, amivel egyben véget is ért a sajtótájékoztató. ■

E3 2007: Midway sajtótájékoztatóE3 2007: Midway sajtótájékoztatóE3 2007: Midway sajtótájékoztató

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló