Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Samsung YP-T9 MP4 játszó

A yepp sorozat egyik legújabb MP4 játszóját teszteltük.

2007.11.18. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

Valamikor 10 évvel ezelőtt kezdtek megjelenni az első MP3 lejátszók, melyek gyártói nem kisebb célt tűztek ki, mint a hordozható digitális zenejátszók – azaz a discmanek és a MiniDisk lejátszók – leváltását. A PC-s piacon video- és hangkártyáiról ismert Diamond Multimedia Rio névre keresztelt eszköze volt az egyik első ilyen, aztán nem sokkal később az audio téren nem kevésbé neves Creative árasztotta el a piacot számos modellel a neves gyártók közül. Aztán ahogy egyre többen szálltak be a versenybe, egyre inkább csökkent a piaci részesedésük, és mára mindössze néhány modelljével a legnagyobb tortaszeletet az Apple hasítja ki magának. De emellett számos nagy cég áll elő újabbnál újabb készülékekkel, és köztük a yepp fantázianevű zenejátszóival szintén igen korai idők óta – 7-8 éve – jelen lévő Samsung is folyamatosan fejleszti eszközeit, melyek természetesen az aktuális trendeknek megfelelően az utóbbi években már fotókat és videókat is simán megjelenítenek. Az egyik legújabb modell, az YP-T9 járt a közelmúltban szerkesztőségünkben.

Samsung YP-T9 MP4 játszó

Külsőre igen tetszetős modellről van szó, a manapság divatos, fényes zongorafekete borítást kapott az MP4 játszó, melyen egy 4,5 cm átlójú, 176*220 pixeles, 262 ezer szín megjelenítésére képes LCD kijelző kapott helyet. Mérete és tömege egyaránt igen barátságos, zsebre vágva vagy nyakba akasztva se húzza le zsebünket/nyakunkat. (A felülete ellenben igen hamar ujjlenyomatos lesz.) A kijelző alatt egy négyirányú vezérlőt találunk (trackváltás előre/hátra, valamint hangerőszabályzás alapfunkciókkal), közepén egy gombbal, míg az oldalán négy gomb (Play, Menu, Back, Record) kapott helyet. A tetején találhatjuk a 3,5-ös jack fülhallgató-csatlakozást, alul pedig az USB kábelhez tartozó csatlakozóaljzatot (mely egyedi gyártás, így szabvány kábellel nem pótolhatjuk a készülékhez adott vezetéket).

Zenejátszás mellett MPEG4 videólejátszásra is használhatjuk a készüléket, és még beépített FM rádió is van benne. Hangfelvételi funkcióját használhatjuk diktafonként, vagy rögzíthetjük a rádióadást segítségével. Végül pedig az unaloműzést Flash játékok futtatásával is segíti. Alapból két játék (Pizza Delivery és Baseball) található benne. 1, 2 és 4 GB-os verzióban kapható, így elegendő tárolókapacitást biztosít mindenki számára.

Míg az YP-T9 alapvetően megfelelően tette a dolgát, meg kell említeni, hogy bekapcsoláskor a bootolás elég hosszú időt vesz igénybe, annak ellenére, hogy nem egy túl összetett eszközről van szó. A menüben navigálást kis animált ikonok segítik, a kezelés pedig alapvetően egyszerű, talán a számlistákon való böngészés során volt néha kis probléma. A nagy képernyő igen előnyös, jól elfér rajta minden, és a videók megnézésére is egész jól használható. Az MP4 játszó érdekessége még a beépített Bluetooth interfész, melynek segítségével akár vezeték nélküli fülhallgatón keresztül is hallgathatjuk a zenéket.

A Samsung YP-T9 modellje egy elegáns megjelenésű, apró és könnyű MP4 játszó, mely rengeteg funkciójának köszönhetően igen sokrétűen használható. Ha egy kicsit gyorsabb lenne a bekapcsolás utáni elindulása, igen közel járna a tökéleteshez, reméljük, a következő modellben már ezen is csiszolnak a tervezők. ■

hozzászólások (0)

cikkajánló

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow headset videobemutató

Egy vezeték nélküli gamer headset járt nálunk teszten.

Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor

Az ideális gamer monitor?

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.