Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech Harmony One univerzális távirányító

Igen meggyőzőre sikerült az új modell.

2008.07.09. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A Logitech Harmony termékcsalád legújabb tagjának megérkezésével, a One univerzális távirányítóval eljutottak a tervezők oda, hogy mind programozás, mind használhatóság tekintetében elégedetten csettinthettem: igen, erre vártam már évek óta.

Logitech Harmony One univerzális távirányító

A Harmony One a manapság divatos lakkfekete-ezüst színkombinációban érkezik, enyhe piskóta alakjával kényelmesen tenyerünkbe simulva. Színes, 5,5 centis átlójú LCD kijelzőt kapott, mely egyúttal érintőképernyőként is funkcionál. Ezen választhatunk a beprogramozott tevékenységek közül, majd annak elindulása után a hozzá tartozó egyes funkciók közül. Ugyanis amellett, hogy a távirányító gombjait (play-től trackváltáson keresztül számbillentyűkig és hangerőszabályzóig) tetszés szerint programozhatjuk, a kijelzőn is megjeleníthetünk további funkciókat, akár több képernyőn keresztül is, oldalanként hatot. A rengeteg gomb előnye, hogy a Harmony 1000-rel ellentétben nem kell minden egyes funkcióhoz a kijelzőre nézni, pár hét használat után már vakon is el tudjuk találni a megfelelő gombot. A készülék természetesen háttérvilágításos, ez a Harmony One kézbevételekor, a mozgatást érzékelve aktiválódik. A távirányító áramellátásáról Li-Ion akku gondoskodik. Ráadásul a töltés egyszerű, elég a töltőállomásra ráhelyezni az eszközt, nem kell kábeleket rákapcsolnunk.

Több Harmony terméket is bemutattunk már, így a programozás főbb lépéseinek ismertetése mellett inkább csak az általam tapasztalt újdonságokat emelném ki. Ahogy eddig is, 15 eszközt választhatunk ki az online adatbázisból, ezek vezérlését bízhatjuk rá a távirányítóra. Erősítőktől CD- és DVD játszókon, TV-ken és projektorokon keresztül játékkonzolokig és akár klímaberendezésekig igen széles kínálatot találunk, de ha mégse szerepelne infra távirányítós berendezésünk ezek között, még mindig fennáll a saját programozás lehetősége. Miután ez megvan, el kell döntenünk, milyen tevékenységeket bízunk a távirányítóra. Alapból felajánl párat a program, például ha van DVD játszónk, akkor a DVD nézést, vagy ha rádiós erősítőnk van, akkor a rádióhallgatást. De emellett olyan extra tevékenységeket is felvehetünk a listára, mint például SACD hallgatása (ilyenkor ugye más bemenetet kell választani, mint DVD filmnézéskor), vagy a különböző konzolok használata (igaz, a PS3-at vagy Wii-t nem tudja bekapcsolni az infra távirányító, mivel azok Bluetoothon keresztül aktiválhatóak, de minden egyéb beállítást elvégeztethetünk vele).

Logitech Harmony One univerzális távirányító

A tevékenységek indításához beállíthatjuk, hogy melyikhez melyik eszközt kell bekapcsolni, milyen állapotra kell azokat váltani, és akár még a végére egy indítást is elhelyezhetünk. Sőt, a tevékenységből való kilépéshez is adhatunk extra gombnyomásokat, például ha CD-ről DVD-re váltunk, jól jöhet a CD számára egy Stop parancs kiadása. Ezután kiválaszthatjuk, hogy a távirányítón található gombok milyen funkcióval rendelkezzenek. Ráadásul nem csak a tevékenységhez elsődlegesen kapcsolódó eszköz funkciói közül válogathatunk, hanem például DVD játszáshoz az egyik gombra beállíthatjuk a TV vagy projektor képarány-váltó funkcióját. Ez igen kényelmessé teszi a vezérlést, igaz, memóriánkat is igénybe veszi, hiszen a fix feliratú gombok közül tudunk válogatni. Viszont ezt a problémát oldja meg az, hogy a kijelzőn megjelenő gombokat is tetszésünk szerint programozhatjuk, és azok sorrendjét is ízlésünknek megfelelően állíthatjuk be. Ahogy a fentiekből látszik, a programozás elég sok időt vehet igénybe, de érdemes rászánni minden percet, esetleg utólag finomhangolásokat végezni, mert a használat során sokszorosan meghálálja a készülék.

Ahogy a bevezetőben említettem, a Harmony One remekül teljesíti azokat az elvárásokat, melyeket egy univerzális távirányítóval szemben támaszthatunk: jól kezelhető és széleskörűen programozható, így minden otthoni eszköz-konfiguráció irányítására nagyszerűen használható. Megfelelően sok gomb került rá, a színes érintőképernyő pedig gyakorlatilag korlátlanná teszi a segítségével elérhető funkciókat. 35 ezer forint körüli áron, két év garanciával került a boltokba. ■

Logitech Harmony One univerzális távirányító
Logitech Harmony One univerzális távirányítóLogitech Harmony One univerzális távirányítóLogitech Harmony One univerzális távirányító

hozzászólások (0)

cikkajánló

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow headset videobemutató

Egy vezeték nélküli gamer headset járt nálunk teszten.

Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor

Az ideális gamer monitor?

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.