Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

APC Surge Arrest Performance túlfeszültségvédő

Egy védekezési lehetőség elektromos berendezéseinkhez a villámok ellen.

2009.06.29. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

Ahogy korábban írtunk róla, az áramhálózat feszültségingadozása akár tönkre is teheti elektromos berendezéseinket. Különösen veszélyes helyzetet jelent az elmúlt hetekhez hasonló viharos időjárás, főleg, ha a villámok a közelünkben csapnak be. A baj elkerülésére mindenképpen hasznos lehet egy túlfeszültségvédő beszerzése, mely amellett, hogy jellemzően elosztós hosszabbítóként is használható, megvédi a rákötött eszközeinket az elektromos hálózatban fellépő problémáktól. Cikkünkben az APC egyik ilyen termékét mutatjuk be.

APC Surge Arrest Performance túlfeszültségvédő

Az APC SurgeArrest termékcsalád legnagyobb, Performance megnevezésű túlfeszültségvédője akár 93 ezer amperig védi a rákötött berendezéseket. Már a méretéből és a rajta lévő csatlakozókból is látszik, hogy nem a legegyszerűbb ilyen eszközről van szó: a nyolc földelt konnektor mellett telefonvonalunk (vagy internetkapcsolatunk), számítógépes hálózatunk és akár tévéantennánk kábelének védelméről is gondoskodik. A nyolc dugaljból négy állandóan áram alatt áll, ha a hosszú (3 méteres) vezetéket bekötöttük a falicsatlakozóba, a másik négy pedig akkor használható, ha az eszközön lévő billenőkapcsolót is bekapcsoltuk. A telefonhálózatot védő csatlakozások egyúttal splitterként is funkcionálnak, tehát ezzel kiválthatjuk az elosztóként szolgáló kis dobozkát is rendszerünkből. Az otthoni számítógépes hálózatunkat két UTP csatlakozás segítségével védhetjük meg, a tévéantennát pedig értelemszerűen koax csatlakozásokra köthetjük rá.

A SurgeArrest Performance-en három LED-et is találunk, ezek közül kettő a megfelelő működést jelzi, a harmadik pedig akkor gyullad ki, ha a rákötött eszközökkel túlterheljük a túlfeszültségvédőt. A nyolc konnektoraljzatot gyerekek elleni védelemmel is ellátták. Végül egy eltávolítható kábelterelő található még a falra is felszerelhető elosztó egyik végén.

APC Surge Arrest Performance túlfeszültségvédő

Az APC SurgeArrest Performance dobozában a túlfeszültségvédő mellett kapunk egy UTP-, egy telefon- és egy koax kábelt is, hogy azonnal használhassuk ezen funkcióit is. Az APC élettartam garanciát ad hozzá, valamint 100 ezer euróig biztosítást vállal a rákötött berendezésekre. Ára bruttó 10-11 ezer forint körül van. ■

hozzászólások (0)

cikkajánló

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow headset videobemutató

Egy vezeték nélküli gamer headset járt nálunk teszten.

Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor

Az ideális gamer monitor?

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.