Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

DJ Hero

A forgalmazó partnernapján kipróbáltuk a DJ-játékot. Nem is olyan nehéz az irányítás, mint elsőre tűnt.

2009.09.12. 00:00 | szerző: Dino | Előzetes

Londonban még csak a fejlesztők kezében lehetett megtekinteni az Activision új zenei játékának vezérlőjét (lásd DJ Hero előzetesünket), Kölnben az Activision standján azonban már bárki kipróbálhatta a lemezjátszó-kontrollert. Mi is így tettünk.

DJ Hero

A gamescomon elsőre nagyon összezavart a DJ Hero, igazából nem tudtam követni a képernyőn látható eseményeket és megfelelően irányítani a játékot. Csütörtökön azonban a BSC-hez, a játék hazai forgalmazójához ellátogatott az Activision PR-osa, Nadja Rehberg, aki magával hozott egy példányt az október végén érkező játékból, így alaposabban is kipróbálhattam azt. És bár zeneileg igazából továbbra se túlzottan győzött meg a felhozatal (hiába, inkább a rockos irányvonalat kedvelem, ezek a mixek nem fogtak meg), az irányítással két szám után már egész jól sikerült megbarátkozni.

Mindenekelőtt kiderült, hogy Kölnben valószínűleg azért akadtak gondjaim a játékkal, mert ott Medium fokozatra állították be a kirakott masinát, Easy fokozaton elkezdve minden sokkal egyszerűbb volt. Kiválasztottam egy olyan mixet, amelynek legalább a felét ismertem (Beastie Boys: Intergalactic), és vártam a sávon érkező színes korongokat. Ahogy korábban is írtuk, háromféle szín érkezik ebben a játékban, melyek gombjai a teljesen körbeforgatható lemezjátszó részen helyezkednek el. Ezeket kell nyomkodni játék közben, a sáv elhúzásakor pedig a potmétert rángatni a megfelelő irányban. A könnyű fokozaton játszva még igazából a potméterre se volt sok szükség, és scratchelni is csak néha kellett a lemezjátszó tányérjának ütemes rángatásával.

Miután négy csillagot elérve megjött az önbizalmam, a játék elindításában segédkező hostess lány mosolyától bátorítva nekivágtam a Medium szintnek. Ehhez két, gyerekkoromból ismert "klasszikus" szám mixét sikerült kiválasztani: Paula Abdultól a Straight Up és a Queen Under Pressure-ének "lenyúlásával" született és emiatt sok vitát kiváltó Vanilla Ice: Ice Ice Baby elegyét. Így, hogy legalább az alap ritmust ismertem, egyszerűbb volt valamivel a játék, mintha vadidegen dalokkal kísérleteztem volna. Ennél a számnál már jóval többször kellett a potmétert balra vagy jobbra tolni (igazából ezzel gyűlt meg leginkább a bajom, mivel sokszor ösztönösen is visszarántottam középre, amikor nem is kellett volna), és az effekteket aktiváló tekerő is rendszeresen használatba került, néha pedig vad scratchelgetésre is szükség volt. A Guitar Hero játékokban megszokott Star Power itt Euphoria elnevezéssel fut, aktiválására pedig egy külön gomb szolgál, mely pirosan világít, ha már lehetőség van a bónusz-szorzó aktiválására. Persze erre már nem sikerült mindig figyelni, örültem, ha a lemezjátszó rángatását megfelelően sikerült eltalálnom, de úgy érzem, 1-2 óra gyakorlás után már ez is a helyére kerülhet.

DJ Hero

Végül ízelítőül álljon itt pár cím a játék tracklistjéből – amúgy több mint 100 szám közel 100 mixe lesz a játékban, melyekből tízben egy Guitar Hero gitárt és mikrofont is segítségül hívhatunk majd. Illetve két kontrollerrel – vagy interneten keresztül – DJ-párbajba is kezdhetünk.

  • Gorillaz: Feel Good Inc. – Marvin Gaye: I Heard it Through the Grapevine
  • David Bowie: Let's Dance – KRS-One: Jack of Spades
  • Nirvana: All Apologies – Rick James: Give It to Me Baby
  • Beastie Boys: Sabotage – Foo Fighters: Monkey Wrench
  • Bell Biv DeVoe: Poison – Beastie Boys: Intergalactic
  • Public Enemy feat. Zakk Wylde: Bring the Noize 20XX – Justice: Genesis

    A DJ Hero érdekes színfoltnak ígérkezik az év végi játékpalettán, a zenei stílus kedvelői számára érdekes szórakozási lehetőséget biztosítva. A rockerek viszont úgy gondolom, inkább kerüljék el, a Nirvana és Foo Fighters feltűnése a számok között valószínűleg csak egyfajta véletlen, nagyon kevés lesz ez ahhoz, hogy a keményebb zenék kedvelői is megvegyék a játékot. :-) A DJ Hero a kontrollerrel együtt 30-40 ezer forint körüli áron várható, egyelőre pontos árazási információt még nem tudtak mondani a forgalmazó munkatársai. Megjelenése PlayStation 3, PlayStation 2, Wii és Xbox 360 platformokra, október 23-ára várható. ■

DJ HeroDJ HeroDJ HeroDJ HeroDJ Hero
DJ Hero
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
DJ Hero

hozzászólások (6)

Wing
Wing 2009.06.05. 17:27
Kéne valami Military March Hero is, ahol egy adott menetdalra kéne tartani a lépést, a képernyőn pedig FPS-szerűen belső nézetből menetelhetnél mondjuk Nürnberg, Peking vagy Moszkva utcáin. Esetleg egy wireless mikrofonnal énekelni is lehetne közben. Szerintem fasza volna 8-)

Ja és persze bónusz pályák is lennének, pl. a Halál 50 órájának klasszikus panzerliedes jelenete. nyamm
Dino
Dino 2009.06.06. 16:04
Wing: Ehhez akár külön kontroller se nagyon kéne, EyeToy vagy más webkamerával akár meg is lehetne oldani. Ja, de az nem jó, a saját kontrollerek plusz bevételt jelentenek a cégeknek, akkor ez így ilyen formában biztosan nem lesz, max. talán bakancs-kontrollerrel. :)
kviCtoR
kviCtoR 2009.09.12. 14:48
xDDDDDDDD
Lacko
Lacko 2009.09.14. 11:13
A Halál 50 órájás panzerliedes jelenethez a wii-nek a balanceboard-ját lehetne használni. Ott ugye ütemre kell verni a taktust a lábunkkal.

De ne röhögj Wing, én a vonatszimulátorok idején azon röhögtem, hogy jöhet a metró szimulátor és jött. Ami meg most verte ki nálam a csengőt, hogy megjelent egy bunji-jumping szimulátor!!!! Érted? Megnyomod a Space-t és leugrasz a mélybe. Beszarok. :-/
ajánlott olvasnivaló