25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Egyéb

Perzsia hercege: Az idő homokja

Holnaptól a mozikban a film, péntektől a boltokban az új konzolos epizód.

Írta: Gobiakos

Pénteken érkezik a boltokba a Ubisoft új játéka, a Prince of Persia: The Forgotten Sands, legalábbis ami a konzolos változatot illeti. A várakozást addig a ma éjféltől a mozikba kerülő, a korábbi Prince of Persia trilógia első része alapján készült filmmel lehet csillapítani. A Perzsia hercege: Az idő homokja című Walt Disney-Jerry Bruckheimer koprodukció a fiatalabb generációk tetszését szinte biztosan elnyeri majd, de ugyanez a fanatikus PoP játékosokról sajnos már kevésbé lesz elmondható. Azért megnyugtathatok mindenkit: eget verő szentségtörés nem történt. Bár tény, hogy ez a film nem lesz egy örökérvényű klasszikus, de attól függetlenül arra jó, amire a készítők szánták: szórakoztat.

Perzsia hercege: Az idő homokja

A vásznon a herceg szerepét a hölgy szíveket biztosan megdobogtató Jake Gyllenhaal alakítja, teszem hozzá meglehetősen korrekt módon. A történetet sok helyen átírták a játék cselekményéhez képest, de ez meglátásom szerint elengedhetetlen volt ahhoz, hogy egy 2 órás filmet készíthessen a stáb. A sztori szerint Sharaman király három fiával az oldalán megtámad egy szent várost, a sikeres ostrom után pedig a király hirtelen bekövetkező halálát Dastan hercegre kenik, akinek így menekülnie kell. Két segítsége van csupán: Tamina (Gemma Arterton) és az Idő Tőre, amivel egy gombnyomással visszatekerheti az időt.

A közel 200 millió dolláros költségvetés elég lett ahhoz, hogy igényesen és szépen megalkotott CGI munkát végezzenek a filmen, de mint tudjuk, a látvány nem minden. A játékban és a filmben egyaránt nagy szerepet töltenek be a harcok és az akrobatikus mutatványok. Utóbbit a parkour egyik megalkotója, a méltán elismert David Belle vezényelte az egész film folyamán. A csatajelenetek és a tömeges ütközetek jól festenek, de aki a humorosabb, lazább filmeket részesíti előnyben, az is megtalálja számítását a Mike Newell rendezte alkotásban.

Perzsia hercege: Az idő homokja

A Perzsia hercege: Az idő homokjánál már készült jobb filmes PC-játék adaptáció, de véleményem szerint egy nagy popcorn és egy közepes kóla mellett megéri a mozijegy árát, mert igen kellemes kikapcsolódást biztosíthat akár az egész család számára.

Bővebb beszámolót Gobiakos blogján olvashatsz a Perzsia hercege: Az idő homokja mozifilmről.

Perzsia hercege: Az idő homokja

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Perzsia hercege: Az idő homokja
  • Perzsia hercege: Az idő homokja
  • Perzsia hercege: Az idő homokja

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!