Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Call of Duty: Black Ops - Rezurrection DLC

Kizárólag zombis pályákkal érkezett az új kiegészítő csomag.

2011.10.10. 09:00 | szerző: Madrac | Ismertető/teszt

Amikor a Treyarch először előjött a zombis játékmód ötletével a Call of Duty: World at War kapcsán, mindenki csak nevetett, gúnyolódott. Aztán megjelent a játék és meglepő siker lett a bónuszként belekerült fejlesztés, így nem volt meglepő, hogy a Call of Duty: Black Opsban is megtalálhattuk. A népszerűsége továbbra is töretlen, így itt az első csak zombis pályákat tartalmazó DLC, a Rezurrection, amely négy régi, átdolgozott és egy vadonatúj helyszínt tartalmaz.

Call of Duty: Black Ops - Rezurrection DLC

Az első négy pálya sokaknak lehet ismerős, ha játszottak a World at War zombi módjával: a Nacht der Untoten, a Verruckt, a Shi No Numa és a Der Riese egy-egy régi pálya átdolgozott változata. Nem változtattak rajtuk különösebben, még mindig ugyanolyanok, mint 2009-ben voltak, csak grafikailag tuningolták fel kicsit mindet. A Nacht der Untoten egy elhagyott, romos katonai bázisra visz el bennünket, a Verruckt egy régi elmegyógyintézetbe (ennek volt normál, nem zombis változata is a World at Warban), a Shi No Numa egy távol-keleti falu, amelyet elözönlöttek a zombik, míg a Der Riese a kutatóközpont, ahonnan az egész probléma indult. A készítők is érezhették, hogy ez így kevés lenne, így belekerült egy-két új fegyver is, illetve teljesen új soundtracket kapott a kiegészítés.

A DLC igazi érdekessége a Moon pálya, amely végre nem újrafeldolgozott anyag, hanem teljesen új ötlet. A zombik elöl egy teleportba menekülünk, amely a Holdra visz minket. Ez se sokkal jobb számunkra, mivel az űrállomáson elég szegényes a levegőellátás, így kell egy szkafandert is szerezni. A gravitáció jóval csekélyebb a földinél, de nincs súlytalanság, így nem változtat olyan sokat ez se a megszokott dolgokon, bár szórakoztató nézni, ahogy a ránk törő élőhalottak átrepülik a fél pályát egy-egy sörétes találat után.
A Moon egyértelműen a gyakorlottabb játékosok számára készült, sokkal nehezebb az alacsony gravitáció mellett manőverezni a zombik között, valamint maguk az ellenfelek is nehezebben halnak földi társaiknál. Megjelenik pár különleges élőhalott is, az egyik egy fura vibráló darab, amely mintha el-eltűnne a létezésből, ahogy köröz körülöttünk. Ezen kívül néha megjelennek a halott asztronauták is – utalásként George Romero Call of the Deadjére –, amelyek elpusztítása embert próbáló feladat.

Call of Duty: Black Ops - Rezurrection DLC

Bár a DLC öt pályát tartalmaz, négy korábban felhasznált alapokra épül, valamint még egyszerűbb is, mint a Black Opshoz készült többi hasonló pálya. A kiegészítés egyetlen igazán értékelhető eleme a Moon, amely talán az eddigi legjobb zombis pálya a játékhoz, viszont kezdő játékosok számára iszonyatosan nehéz. A DLC igazán azoknak jó vétel tehát, akik nem ismerik az eredeti Call of Duty: World at War pályákat és ráadásul elég jól is játszanak a Holdon zajló kalandokhoz. ■

Call of Duty: Black Ops - Rezurrection DLCCall of Duty: Black Ops - Rezurrection DLCCall of Duty: Black Ops - Rezurrection DLCCall of Duty: Black Ops - Rezurrection DLCCall of Duty: Black Ops - Rezurrection DLCCall of Duty: Black Ops - Rezurrection DLC
Call of Duty: Black Ops
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Call of Duty: Black Ops

hozzászólások (3)

Royce95
Royce95 2011.10.10. 15:04
2 haverommal megvettem nagyon jó szórakozást nyújt :D
Drukala
Drukala 2011.10.10. 21:43
Arra azért kíváncsi vagyok, hogy a történetet hogyan szövik tovább. A Moon easter eggje...hát, elég ütős :D
ajánlott olvasnivaló