Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

The Walking Dead: Survival Instinct

A zombiapokalipszis játékélmény hiányában elmarad.

2013.05.23. 14:25 | szerző: Toki (pcdome) | Ismertető/teszt

A The Walking Dead nagy sikerének hála nemcsak a holtak támadnak fel sírjukból újabb és újabb sorozatévadokra, hanem maga a műfaj is, hiszen az elmúlt években rengeteg vért lecsapoltak a már amúgy is szikkadt zombialapanyagból. A TWD viszont újítást hozott a műfajba, indulása óta pedig most már nemcsak könyv, képregény és point-and-click játék formájába juthatunk hozzá kiegészítő sztorikhoz, hanem spin-off játék képében is.

The Walking Dead: Survival Instinct

A The Walking Dead: Survival Instict FPS stílusban meséli el a sorozat két vagány szereplőjének, Daryl és Marle Dixonnak nem túl csavaros előzménytörténetét. A sztori kezdetén megnézhetjük, ahogy a tesók apját elragadják a zombik, majd kénytelenek végezni vele épen maradt társai, mielőtt ő is átcsoszog a sötét oldalra. Ezután még láthatunk biztató jeleket, amely a sorozatból ismert főcímmel és a szintén onnan jól ismert dallamokkal véget is ér. Valódi forgatókönyv hiányában csak az egyes pályák furfangosságában bízhattunk volna, ám az összkép több mint lelombozó. Nem csak azért akadt ki a műszer, mert egyáltalán nem szép a szemünknek, ami elénk tárul, hanem gyakorlatilag minden tekintetében egy kidolgozatlan, összecsapott és idegesítő alkotással állunk szemben. Olyan elképesztő hibákat vonultat fel a program, mint hogy például a zombik tömegesen elakadnak a tereptárgyakban, aztán ha mégis a közelünkbe kerülnek, akkor szépen megvárják, hogy néhány késszúrással végezzünk velük. Minden teljesen kiszámítható, lapos és izgalommentes. A játékban az élőholtak nem is próbálnak megharapni bennünket, szimplán adnak egy pofont (!!!). Láthatóan jó ötletekből indultak ki a fejlesztők, ám mindezek teljesen kiforratlanok maradtak. Minden bizonnyal a lopakodás lett volna a fő csapásirány, ám ez olyan rosszul sikerült, amire tényleg nehéz megfelelő szavakat találni. A fentebb már említett pofozkodós támadáson kívül az is a nagy hibák számlájára írható, hogy több ellenség egyidejű támadása esetén is csak egy zombi fog egyszerre ránk rontani. Ráadásul sokszor 100 méterről is kiszúrnak minket, néha viszont egy zseblámpával mellettük hadonászva sem. A játék készítői a szélre hivatkoznak ebben az esetben, tehát a zombik vagy megérzik főhősünk szagát, vagy nem. Végül is elég jól lehet ezzel a magyarázattal burkolni sok mindent.

A játék során fegyvereket is gyűjthetünk, sőt Daryl jól ismert nyílpuskája is hozzánk kerülhet, de ezeknek pont annyi lényegi haszna van, mint maguknak a zombiknak. Igaz, odaadhatjuk azokat a hozzánk csapódó túlélőknek, akiket viszont valójában semmilyen módon sem tudunk érdemben bevonni a történetbe. Furikázhatjuk őket a kocsinkban, kidobhatunk onnan bárkit, ha épp mást szeretnénk felvenni, ami azért egy elég furcsa dolog, ha csak az emberség részét nézzük. A járműveket vezetni egyébként nem tudjuk, mindössze egy térképen nézhetjük, ahogy halad az autónk. Egyes pályákon benzin után kell kutatnunk, de ami igazán döbbenetes, hogy más-más városokban pontosan ugyanazt a terepet adja be a program, ahol még a tárgyak is ugyanott találhatók. Mindez igaz az összes többi pályára is, hiszen minden ismétlődik egy idő után, ráadásul azok is tele rengeteg látványos hibával.

The Walking Dead: Survival Instinct

A hangok tekintetében sem lettünk elkényeztetve, sokszor olyan helyekről kapjuk az effekteket, ahol nem is történik semmi. Egyedül talán azt lehet dicsérni, hogy az eredeti színészek adták hangjukat a róluk formált karakterekhez. A grafika terén időutazásban veszünk részt, csak sajnos nem a jövőbe, kár is ezt tovább részletezni.

Egy fantasztikusan erős franchise leggyengébb darabja került a kezünk közé, amely csak a nevében vonzó. Fájó szívvel (tekintettel a sorozatra) kell megbélyegeznünk ezt a címet úgy, mint az idei év eddigi legrosszabbul sikerült játékát. Bízzunk a szebb folytatásban. ■

The Walking Dead: Survival Instinct
The Walking Dead: Survival InstinctThe Walking Dead: Survival InstinctThe Walking Dead: Survival Instinct

értékelés

The Walking Dead: Survival Instinct

The Walking Dead: Survival Instinct
Pozitívumok
  • Maga a Walking Dead brand
Negatívumok
  • Kidolgozatlan és éretlen játék tele rengeteg hibával
  • Rossz és unalmas történetvezetés
  • Csalódás minden elemében
3,0
grafika 4
hangok 4
játszhatóság 3
hangulat 2
The Walking Dead: Survival Instinct
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Walking Dead: Survival Instinct

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló