Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Infinite Crisis bétateszt

Képregénybőrbe bújtatott klasszikus MOBA-recept.

2014.07.02. 17:00 | szerző: Zoo_Lee | Előzetes

Úgy tűnik, ha törik, ha szakad, a free-to-play MOBA játékok diadalmenetének egyszerűen lehetetlen határokat szabni. Hiába gondolná a laikus, hogy van egy felső limit, amit a piac elbír ilyen címekből, szinte minden tapasztalt, vagy épp kezdő fejlesztőcsapat szerencsét próbál a League of Legendsszel és a DOTA2-vel szemben, hol új játékelemekkel, hol egyedi karakterekkel és világgal csábítva a játékosokat. Az Infinite Crisis az utóbbi kategóriát gazdagítja, az egyetlen elem ugyanis, amellyel többet próbál felmutatni konkurenseinél, hogy bajnokai a DC képregények szuperhősei és főgonoszai, a pályái pedig egytől egyig a rajongók számára ismerős helyszínekből (Gotham, Coast City) tevődnek össze.

Infinite Crisis bétateszt

Amin meglepődtem, hogy a program egy egész korrekt, rajongók számára is élvezhető történetet próbál letenni az asztalra, amelyhez ráadásul az Injustice mintájára hivatalos képregénysorozat is indult. A multiverzumot felügyelő monitorok egyike rémülten figyel fel arra, hogy valaki a technológiájuk segítségével támadást indított a különböző párhuzamos Földek ellen, így megpróbál Védelmezőket (játékosok) toborozni, hogy ők a különböző párhuzamos világok bajnokaival visszaverjék a csapást. A sztori viszont csak az eddig elkészült egyetlen tutorial misszióban mutatkozik meg, amely megtanítja a játék alapjait, és ingyen a gyűjteményünkbe teszi Gaslight Batmant, a Sötét Lovag steampunk változatát. Ezt követően választhatunk a Coast City, Gotham Heights és Gotham Divided pályák közül. Mindegyik 5v5 játékot támogat, az első kettő gyakorlatilag a Dominion játékmód pontfoglalós mókáját takarja, míg a Gotham Divided a klasszikus, háromútvonalas All-Star pálya DC-változata, amelyet akár botok ellen is játszhatunk.

Infinite Crisis bétateszt

A karaktereket összességében kiegyensúlyozottnak találtam (ráadásul vannak nagyon érdekes szereplők, mint Batman vámpírszerű rémálom-változata, vagy Wonder Woman atomkori, Fallout játékokat idéző verziója), és jól szórakoztam a nyílt bétába ölt órák során, ennek az oka azonban elsősorban az, hogy az Infinite Crisis még véletlenül sem mert kockáztatni, különböző neveken gyakorlatilag megtalálhatjuk a hasonló játékokból (főleg a LoL-ból) már ismerhető összes játékelemet. Rúnák helyett Erősítőkkel dolgozunk, amelyekből a profilunk szintlépéseinél kapunk újabbakat, és amelyeket kedvünk szerint cserélgethetünk, kombinálhatunk (bár kissé kényelmetlen módon úgy tűnik, kizárólag a matchmaking során). A két kiválasztható varázslatot Lopott képességek néven találhatjuk, és segítségükkel például ideiglenesen a Jokert is felszerelhetjük Flash sebességével vagy Doomsday ideiglenes sebezhetetlenségével. Mágikus tárgyak helyett a DC-univerzum híresebb ereklyéivel (Abin Sur lámpása, Wonder Woman lasszója) szerelhetjük fel a bajnokokat a csaták során (bár vásárolni nemcsak a bázison, hanem a tornyaink közelében is tudunk), és ugyanúgy tornyokat rombolunk, ugyanúgy van egy nagyobb, boss-jellegű kreatúra a pályán, melynek leölése speciális bónuszokat ad – felesleges is sorolni, megtalálunk mindent, amire a konkurencia alapján számíthatunk.

Infinite Crisis bétateszt

Azaz majdnem mindent, akad ugyanis néhány kivétel, amelyek meglehetősen jelentős elemek hiányát takarják. Nincsenek 3v3 pályák, Coast Cityt csak Custom Matchként lehet játszani (annak összerakása a jelenlegi verzióban egy kínhalál), ha pedig valaki nem áll tisztában a MOBA játékmódok szabályaival, annak sok szerencsét, ugyanis sem a YouTube-ra feltöltött tréning videók, sem az eddigi egyetlen oktatópálya nem magyarázza el, mi a pontos teendő a pályákon. A közösséggel kapcsolatban is vegyesek a tapasztalataim: találkoztam nagyon rendes, segítőkész játékosokkal, de a matchmaking néha 2-3 percet vett igénybe a legnépszerűbb pályákon is, ráadásul először az Infinite Crisisban találkoztam olyan csapattárssal, aki konkrétan azzal nyomta tele egy játszma során a chatet, hogy k***vára szétlövi valakinek a fejét, ha nem kapjuk össze magunkat és fordítjuk meg a játék állását. Akkor próbáltam ki először a Gotham Heights pályát amúgy, remek első tapasztalat volt... Azt pedig csak mellékesen említem meg, hogy az új bajnokok vásárlása iszonyatosan hosszadalmas folyamat, a pénz olyan lassan gyűlik a sikeresebb, nyertes meccsek után is, hogy fel sem tudom becsülni, mennyi időbe telne akár egy kevésbé népszerű hős megvásárlása – remélhetőleg ezen még valamilyen módon javítanak a hivatalos start előtt.

Infinite Crisis bétateszt

Az Infinite Crisis így gyakorlatilag csak és kizárólag a karakterek terén próbál meg többet nyújtani az átlagos MOBA-nál, és igen kérdéses, mekkora képregényrajongónak kell lenni ahhoz, hogy ezt válasszuk a szinte havi rendszerességgel érkező újonc, vagy már bejáratott, több millió játékost számláló veterán riválisokkal szemben. A fejlesztők ambiciózusak, hivatalosan még csak nyílt bétában van a játék, és kiemelem, jól szórakoztam a tesztelés során – viszont magam sem tudom, hogy egy-két hónappal és két-három MOBA-val később vajon mire fogok emlékezni a játékból, a karaktereket leszámítva. ■

Infinite Crisis bétatesztInfinite Crisis bétatesztInfinite Crisis bétatesztInfinite Crisis bétatesztInfinite Crisis bétatesztInfinite Crisis bétatesztInfinite Crisis bétatesztInfinite Crisis bétatesztInfinite Crisis bétatesztInfinite Crisis bétatesztInfinite Crisis bétateszt
Infinite Crisis
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Infinite Crisis

hozzászólások (1)

harsak
harsak 2014.07.02. 21:30
Nekem nagyon bejött, pedig egyik moba se kötött még le pár meccsnél tovább.
február óta játszom körülbelül kisebb kihagyásokkal
ajánlott olvasnivaló