Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Zen Pinball 2/Pinball FX2 asztalok 2015 második felében

Hét új pálya érkezett az elmúlt hónapokban a Zen Studios műhelyéből.

2016.03.22. 09:15 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

Ahogy azt már valószínűleg igen sokszor leírtam itt, a PlayDome oldalain, a Zen Studios csak úgy ontja magából a flipperasztalokat – lassan el se férnek a játék nyitóképernyőjén az ikonjaik. A saját kútfőből megalkotott pályák mellett pedig egy csomó igen komoly licenc is a birtokukban van, a Marvel szuperhősöktől kezdve a Csillagok háborúján át a The Walking Dead és South Park sorozatokig igen sok témában készültek már náluk asztalok. Az elmúlt hónapokban is érkezett hét új pálya a Zen Pinball 2 és Pinball FX2 játékokhoz, amelyeket most egy csokorban mutatunk be Nektek, kiegészítve egy kis videós összeállítással, amelyben mindegyiknek szenteltünk 1-2 percet.

Az Ant-Man asztal a Marvel egyik szuperhőséhez, Hangyához kapcsolódik, és természetesen a 2015-ös mozifilm premierjével párhuzamosan jelent meg. A pálya egyik érdekessége a felső részen látható fénygömb, amelyet megüthetünk a golyóval, multiball esetén pedig belőle is golyó lesz. Természetesen a film fontosabb szereplői mind jelen vannak valamilyen formában az asztalon Ant-Man mellett, mint például Hank Pym és Yellowjacket. A középső részen pedig egy üveg alatt külön alsó pályarészt is kapunk.

Zen Pinball 2/Pinball FX2 asztalok 2015 második felében

A Balls of Glory csomaggal egyszerre érkezett négy asztal, amelyekben közös, hogy a FOX felnőtteknek készített rajzfilmsorozataihoz kapcsolódnak. Abc-sorrend szerint haladva az első az American Dad! Ez a sorozat Seth MacFarlane egyik őrültsége, Stan Smith CIA-ügynökkel és családjával, valamint Rogerrel, a náluk lakó űrlénnyel és Klausszal, a beszélő aranyhallal. A pálya igencsak színes, hangeffekteknek pedig rajzfilmből kivágott idézeteket kapjuk a különböző szereplőktől. A kilövés után a golyó igen fura utat tesz meg, alulról ívelődik át ugyanis egy rámpán, ez sokszor megzavart.
A pakk második asztala, az Archer egy itthon talán kevésbé ismert sorozatból készült, titkosügynökökkel. A szériának már a hetedik évadja következik, azonban mivel egyáltalán nem ismerem, nekem nem sokat adott ez az asztal. A felső rész rámpái mondjuk érdekesek voltak, a labdát kilövő krokodil pedig mókás, ezen kívül pedig egy harmadik flipperkar volt még, ami kicsit dobott az asztalon.

Zen Pinball 2/Pinball FX2 asztalok 2015 második felében

A következő a csomagban a Bob’s Burgers pálya, amely egy hamburgerezőt üzemeltető családról szól. Erről se hallottam még, pedig az Archerhez hasonlóan már hat évad futott le belőle. Az asztal felső részén a sok rámpa eltakarja a játéktér nagy részét, amúgy stílusában jópofa volt, kezdve a golyót kilövő mustárosflakonnal, a megjelenő egértáblákkal, a sok színes villogó dologgal, no és persze a hamburgerpogácsát sütögető Bobbal és családjával.
A Balls of Glory csúcspontja pedig egyértelműen a Family Guy asztal, és nem csak azért, mert ezt a sorozatot ismertem legjobban a négy közül. Peter Griffin, családja és barátai rengeteg – sokszor bárgyú, még többször durva – humor forrását jelentik, és az asztalon is sok-sok ismerős jelenettel találkozhatunk. A skill shotnál eltalált Peter például hosszú ideig fájlalja a lábát, itt is harcba keveredik a csirkejelmezes fickóval (igen jópofa módon ilyenkor a két golyó egyike Peter ruhájának színeit ölti magára, míg a másik a csirkéét), Briannek a barátnői kerülnek szóba, Stewie pedig egy pályán kívüli helikopteres shoot’em-upban találkozhat Bertrammel.

Zen Pinball 2/Pinball FX2 asztalok 2015 második felében

Nem sokkal a legújabb Star Wars film bemutatóját követően, január közepén jelent meg a Star Wars Pinball: The Force Awakens Pack, amelyben két újabb asztal érkezett. Az első a csomaggal – és a filmmel – azonos nevű The Force Awakens pálya, amelyen az Ellenállás tagjaival találkozhatunk, köztük Reyjel és Finnel. Külön minijátékot kapott a film új robotja, BB-8: vele a háló elől kell menekülnünk az asztal külön részén. A Might of the First Order asztal fókuszában a nevének megfelelően az Első Rend áll. A bal felső részen egy csillagromboló hologramja is megjelenik, ahol ráadásul a gravitáció is megfordulhat, így mozgatva át a golyót. De a legérdekesebb számomra az alsó asztalrész volt, ahova ha lelőjük a golyót, egy másikat kell eltalálni és átjuttatni a jobb oldalra, hogy aztán elindítsuk a multiballt. Az asztalok aláfestő zenéje pedig természetesen a filmből – és John Williamstől – származik.

Zen Pinball 2/Pinball FX2 asztalok 2015 második felében

Ezek voltak hát az elmúlt időszak új asztalai a Zen Pinball 2/Pinball FX2 játékokhoz. A csapat hamarosan elkészül az Oculus Rifthez a Pinball FX2 VR-ral, de egészen biztos vagyok benne, hogy közben számos más flipperasztalon is dolgoznak a tavaly nyáron videónkban is bemutatott modern irodájukban. ■

Zen Pinball 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Zen Pinball 2

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló