Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Rendezvények

World of Tanks

EXKLUZÍV: 100 éves a tank – beszámoló a Wargaming londoni sajtóeseményéről

Megnéztük, hogyan vonul át a Trafalgar Square-en egy Mark IV-es tank. Beszámoló és video.

2016.09.19. 20:41 | szerző: Dino | Rendezvények

„London. Tudod, hal, sült krumpli, tea, rossz kaja, még rosszabb idő, kib*** Mary Poppins.” – hangzott el évekkel ezelőtt a Blöff című filmben. A Wargamingtől nemrég szerkesztőségünkbe érkezett meghívó azonban nem így azonosította sajtóeseménye helyszínét. A tankok csatatérre lépésének 100. évfordulójára invitáltak meg a brit fővárosba, hogy egyéb programok mellett megnézhessünk egy Mark IV-es harckocsit, ott, ahol 1916-ban a Mark I-et, a világ legelső tankját prezentálták. Hazánkból ketten vehettünk részt az eseményen: a GameStartól Mocsy volt az útitársam Londonba.

EXKLUZÍV: 100 éves a tank – beszámoló a Wargaming londoni sajtóeseményéről

Az út hosszú, de valójában eseménytelen volt. Varsón keresztül vittek repülővel Nagy-Britannia fővárosába, ahol számos más ország sajtósával – no és persze a Wargaming munkatársaival – együtt egy közös vacsora, egy kiadós alvás és egy jó kis reggeli után busszal vittek a szállodából a Trafalgar Square-re, a város talán leginkább központinak nevezhető terére. Nelson admirális emlékoszlopa mellett pedig ott várt a beígért Mark IV, pontosabban az első világháborús tank egy másolata, amelyet Spielberg egyik filmjéhez, a War Horse-hoz készítettek, és jelenleg a bovingtoni tankmúzeum gyűjteményében található meg. A harckocsi pár órát álldogált a kellemes, napos időben – szerencsére az eső messziről elkerülte a rendezvényt –, eközben pedig többen is beszédet tartottak mellette, többek közt a Wargaming egyik képviselője, a The Tank Museum kurátora, Churchill unokája, valamint a brexit mellett kampányoló, majd a szavazás után lemondó Nigel Farage politikus (azt nem sikerült kideríteni, hogy ő mit keresett ott... :-) ). Aztán beindították a gépezetet, elterelték az útjában lévő bámészkodókat, és az Admiralty Arch felé vették vele az irányt, feltartva egy rövid ideig a közlekedést is. A díszburkolaton csak lépésben tudott haladni a Mark IV, hiszen lánctalpa alá kellett rakni a talajt védő lapokat, az útra érve azonban már nem törődtek ezzel, és pár km/h sebességgel haladhatott át a tér déli részén a tank. A Buckingham-palota felé vezető úthoz érve aztán megint jöttek a burkolatvédő lapok, aztán egy szállítójárműre rakták a harckocsit, hogy délután már a közeli lovasparádé-helyszínen modern társa, egy Challenger 2 mellett töltse a nap hátralévő részét.

EXKLUZÍV: 100 éves a tank – beszámoló a Wargaming londoni sajtóeseményéről

Közben azért egy sajtótájékoztatót is tartottak, amelyen áttekintést kaptunk a Wargaming aktuális terveiről. Ezek egy részéről már írtunk híreinkben, nevezetesen a tankok 100 éves jubileuma alkalmából a World of Tanksben induló eseményekről. Ezek némelyike csak pár hétig tart, de a Wargaming egy éven át ígér különböző extra tartalmakat a kerek évforduló kapcsán. Az előadást követően mindenki kipróbálhatta az újdonságokat, így például az új, szabadtéri garázsból a Lanchester páncélos autót választva vethettük bele magunkat egy escort típusú küldetésbe, amelyben egy Mark I-es tankot kellett végigkísérni – vagy a másik félként játszva megakadályozni a célba érését. Egy pörgősebb játékmódot kaptunk ezzel, hiszen az autó nem a tankok csigatempójával halad. Ráadásként egy hárommonitoros rendszeren is belevethettük magunkat a csatába.

EXKLUZÍV: 100 éves a tank – beszámoló a Wargaming londoni sajtóeseményéről

Frissül a csapat hadihajós játéka, az egy éve debütált World of Warships is: egy új nemzet, a britek hajói kerülnek be a játékba. Négy hajóosztályban (repülőgép-anyahajó, romboló, cirkáló és csatahajó) összesen tíz új darabbal bővül a választék, konkrétan az alábbiakkal (1-estől 10-es szintig): Black Swan, Weymouth, Caledon, Danae, Emerald, Leander, Fiji, Edinburgh, Neptune, Minotaur.

EXKLUZÍV: 100 éves a tank – beszámoló a Wargaming londoni sajtóeseményéről

Végül megjelenési dátumot kapott a WG Labs részleg által felkarolt Hybrid Wars is: szeptember 29-én jelenik meg a budget árkategóriába érkező twin-stick shooter. A rendezvényen alkalmam volt ezt is kipróbálni, és egy kellemes programot sikerült megismernem, amelyben a szimpla gyalogostól kezdve a mechán át a helikopterig különböző módon mászkálhatunk a terepen (avagy felette), megállás nélkül lövöldözve gyakorlatilag mindenre, ami mozog – vagy ami ránk lő.

EXKLUZÍV: 100 éves a tank – beszámoló a Wargaming londoni sajtóeseményéről

Megadta tehát a módját a Wargaming, hogy megemlékezzen a tankok 100 éves jubileumáról, egyúttal látványosságot biztosítva a londoniaknak és az épp arra járó turistáknak is. Mint munkatársuk az eseményen kifejtette, fontosnak érzik, hogy népszerűsítsék a történelmet, hiszen játékaik hátteréül is az szolgál – talán az se véletlen, hogy az újságírók között nem csak gamerek voltak, hanem történelmi témájú magazinok képviselői is. Az ingyenes háborús MMO-k kedvelőire pedig sok érdekesség vár az elkövetkező időben a játékon belül is, így érdemes figyelni továbbra is a híreket. ■

EXKLUZÍV: 100 éves a tank – beszámoló a Wargaming londoni sajtóeseményérőlEXKLUZÍV: 100 éves a tank – beszámoló a Wargaming londoni sajtóeseményérőlEXKLUZÍV: 100 éves a tank – beszámoló a Wargaming londoni sajtóeseményérőlEXKLUZÍV: 100 éves a tank – beszámoló a Wargaming londoni sajtóeseményérőlEXKLUZÍV: 100 éves a tank – beszámoló a Wargaming londoni sajtóeseményérőlEXKLUZÍV: 100 éves a tank – beszámoló a Wargaming londoni sajtóeseményérőlEXKLUZÍV: 100 éves a tank – beszámoló a Wargaming londoni sajtóeseményérőlEXKLUZÍV: 100 éves a tank – beszámoló a Wargaming londoni sajtóeseményérőlEXKLUZÍV: 100 éves a tank – beszámoló a Wargaming londoni sajtóeseményérőlEXKLUZÍV: 100 éves a tank – beszámoló a Wargaming londoni sajtóeseményérőlEXKLUZÍV: 100 éves a tank – beszámoló a Wargaming londoni sajtóeseményérőlEXKLUZÍV: 100 éves a tank – beszámoló a Wargaming londoni sajtóeseményérőlEXKLUZÍV: 100 éves a tank – beszámoló a Wargaming londoni sajtóeseményérőlEXKLUZÍV: 100 éves a tank – beszámoló a Wargaming londoni sajtóeseményérőlEXKLUZÍV: 100 éves a tank – beszámoló a Wargaming londoni sajtóeseményérőlEXKLUZÍV: 100 éves a tank – beszámoló a Wargaming londoni sajtóeseményérőlEXKLUZÍV: 100 éves a tank – beszámoló a Wargaming londoni sajtóeseményérőlEXKLUZÍV: 100 éves a tank – beszámoló a Wargaming londoni sajtóeseményérőlEXKLUZÍV: 100 éves a tank – beszámoló a Wargaming londoni sajtóeseményérőlEXKLUZÍV: 100 éves a tank – beszámoló a Wargaming londoni sajtóeseményéről
World of Tanks
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
World of Tanks

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló