Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

##game_title##

Xtrfy M2 gamer egér

Profi játékosoktól (profi) játékosoknak.

2017.09.22. 17:02 | szerző: Sityi | Kütyü+hardver

A svéd Xtrfy játékosoknak szánt perifériákban utazik 2011 óta. Kis cégről van szó, de a szintén svéd eSport-csapattal, a Ninjas in Pyjamaszal sikerült szoros együttműködést kialakítaniuk, így ők segítenek be az egerek, billentyűzetek, fejhallgatók és egérpadok kifejlesztésébe. Túl nagy portfoliójuk nincs, ami tulajdonképpen nem is baj, hiszen ha ügyesen csinálják, kevés modellel is le tudják fedni a piacukat. Három egerük közül a középső modell, az Xtrfy M2 vendégeskedett nálam.

Xtrfy M2 gamer egér

Egy szimmetrikus kialakítású egérről van szó, de a balkezesek számára van egy rossz hírem: a negyedik és az ötödik gomb a bal oldalon található, így számukra ezek kvázi használhatatlanok. Pont emiatt nem értem a szimmetrikus formát sem, simán ki lehetett volna alakítani jobbkezesre... Közepes és nagy tenyérrel rendelkezők karmos fogással tudják a legkényelmesebben használni, és bár a tenyeres fogáshoz is elég nagy, mivel nincs hol pihentetni-megtámasztani a hüvelykujjat, ezért hosszabb távon úgy kicsit kényelmetlen lehet. Az anyaghasználat viszont elsőrangú, a műanyag felületek izzadt kézben sem csúsznak, szépen kézbe simul a ketyere.

Xtrfy M2 gamer egér

Szoftver nincs hozzá, a dpi-t a görgő alatti két gombbal tudjuk léptetni fix 400/800/1600/3200/4000 értékek között. Az utolsó kettő véleményem szerint nettó hülyeség, mert hiába a szakmai körökben igencsak nagyra tartott Pixart 3310 szenzor, ezeken az értékeken már túlságosan is érzékeny és pontatlan lesz. A 800 és 1600 dpi közötti ugrást pedig túl nagynak érzem: ugyan ez erősen szubjektív, de én az 1000-1200 dpi körüli érzékenységet tartom optimálisnak. A kattintások pontosságáról Omron kapcsolók gondoskodnak, a siklásról teflontalpak; a kétméteres kábel pedig szövetborítású, ami miatt sajnos eléggé merev. Egy kapcsolóval az egér alján pedig beállíthatjuk, hogy 125, 500 vagy 1000 Hz-en ketyegjen a polling rate. És mivel gamer egérről van szó, természetesen világít is, de csak sárgát tud, és kikapcsolhatatlan...

Xtrfy M2 gamer egér

Az Entous Mouse Test program segítségével összeeresztettem három másik cincogival is – az eredményeket a mellékelt képeken láthatjátok, de nem árt észben tartani, hogy csak ez alapján hiba egy egeret leírni vagy piedesztálra emelni. A RAT 5 ékes példája ennek: a tesztprogramban kiváló eredményt kapott, ehhez képest játék közben én nem éreztem olyan precíznek. A Counter-Strike: Global Offensive-ben és az új Doomban történt tesztkörök alapján nekem a Modecom GMX4 és az Xtrfy M2 fej-fej mellett végeztek pontosságban, utánuk jött picit lemaradva a Logitech G100s, végül a RAT 5.

Xtrfy M2 gamer egér

A 65 eurós ajánlott árat húzósnak érzem ezért az egérért. Vitathatatlan, hogy az anyagminősége kiváló, de a nyújtott szolgáltatások, illetve azok hiánya jócskán levon az értékéből – főleg a testreszabhatóság nélkülözése fáj. Olyan 10-15 ezer forint körül viszont már meggondolandó is lehet, ha a fogása megfelel. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló