Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

This is the Police 2

This is the Police 2

A nyomasztó történet folytatódik, a rendőrfőnök-szimulátor fejlődött.

2018.07.30. 17:00 | szerző: Lacko | Ismertető/teszt

Két éve jelent meg egy olyan rendőrfőnök-szimulátor, amelyben – akárcsak az Emergency sorozatban vagy a 911 Operator játékban – a rendőrök az erőforrások, és velük kell megoldanunk a napi teendőket. A rendőrök persze nem romlanak el, mint mondjuk egy vidámparkos játékban a hullámvasutak, viszont mivel emberi lények, sokkal bonyolultabb dolgok történnek velük. Mindezt még be is csomagolták egy elég nyomasztó, depresszív történetbe, és ez lett a This is the Police. Ami pedig nagyon jól sikerült, és hiába volt a történet minden alkalommal ugyanaz (persze lehetett más úton haladni a rendőrfőnök életében), mégis többször újrajátszható volt a játék, a magját adó, kellemesen szórakoztató menedzsmentrész miatt.

This is the Police 2

Most pedig megérkezett a folytatás, a This is the Police 2. A bemutatását nem kell nagyon elnyújtanom, mert pontosan ugyanazt adja a második rész is, mint amit a bevezetőben már leírtam. Ugyanolyan depresszív rendőrfőnökünk sztorija (elég nehéz vele azonosulni), és ugyanannyira élvezetes a rendőrökkel való munka. De persze csomó minden fejlődött az első epizódhoz képest. A rendőrök élete még összetettebb lett, emiatt még nehezebb velük a feladatok teljesítése. Ráadásul most nincs két műszak, amelyek alapból váltják egymást, hanem nekünk kell megmondanunk, ki jöjjön be másnap is dolgozni. Ráadásul beosztottaink sokkal többször megtagadják parancsainkat. Például míg az első részben engedélyt kértek, hogy kimaradhatnak-e valamilyen indokkal a munkából, most sokszor egyszerűen csak bejelentik, hogy „léptem, főnök!” – hát ilyen ez az Y-generáció... ;-) A rendőrök fáradtsága napközben is növekszik, és van, hogy ilyenkor is megtagadnak egy-egy feladatot.

This is the Police 2

A legnagyobb újítás, hogy a komolyabb kiszállásoknál nem csak döntésekkel kell besegítenünk, hanem konkrétan le kell játszani a küldetést egy XCOM jellegű, körökre osztott taktikai játék keretében. Ezt már az első részből is hiányoltam, úgyhogy nagyon örültem neki, hogy a második játékba bekerült. Azért a nehézségen még csiszolhatnának, mert elég kellemetlen, amikor a játék első negyedében, amikor még se perkök (a rendőrök speciális tulajdonságai, amelyek jól jönnek a taktikai harcban), se komolyabb felszerelés nincs, egyből kapunk egy túszkiszabadítást, ahol az első lövésnél megölik a túszokat, és buktuk az egészet...

This is the Police 2

De a kudarcokhoz – hasonlóan az első részhez – hozzá kell szoknunk. Nagyon korlátozott erőforrásokkal kell túl sok dolgot megoldanunk. Így sokszor fogunk szívni, de ez teljesen beleillik a nyomasztó, szomorú alaptörténetbe. Például most már nem elég a nyomozás során összeszedett képeket jó sorrendbe tenni, hanem több gyanúsított közül kell kiválasztanunk, hogy szerintünk melyikük a bűnös. Ráadásul detektívek sincsenek, hanem rendőröket kell a nyomozásra állítani, elvonva ezzel őket az alap rendőri feladatoktól. És persze néha rossz gyanúsítottat vádolunk meg, ami csökkenti reputációnkat.

This is the Police 2

A játék a nagyvárosi Freeburgből átvonult egy falusi (amerikai értelemben redneck) környezetbe. Sok változás – például a detektívek hiánya – eleve ebből következik. És persze a nyomasztó hangulathoz is hozzáad egy jó adagot ez a változás: korrupt rendőrök, sutyerák polgárok, fejletlenség stb.

This is the Police 2

A This is the Police 2-be épített újdonságok úgy vélem, nagyon jól sikerültek. Szerintem megérte várni a második részre, amely nemcsak egy új sztorit, de egy valóban új játékot is adott. Egy esetleges harmadik epizód pedig akár mehetne újra egy nagyvárosba, megtartva a jól sikerült új lehetőségeket. ■

értékelés

This is the Police 2

This is the Police 2
Pozitívumok
  • XCOM-szerű csatában lejátszható esetek
  • Összetettebb rendőrök, sok tulajdonsággal – és még fel is kell őket szerelni
  • Nem kell zenét választani ;)
  • Sok újdonság, nem csak egy rókabőr második rész
Negatívumok
  • A képregényszerű, egyszerű grafikán néhol már megjelenik egy komolyabb 3D-s előrelépés, de csak ritkán
  • Még mindig nyomasztó, és túl sok a kudarcélmény

A This is the Police 2 PC-re augusztus 2-án, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre pedig ősszel jelenik meg. A cikk a PC-s verzió alapján készült, amelyet a játék kiadója biztosított számunkra.

This is the Police 2This is the Police 2This is the Police 2This is the Police 2This is the Police 2This is the Police 2This is the Police 2This is the Police 2This is the Police 2This is the Police 2This is the Police 2This is the Police 2
This is the Police 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
This is the Police 2

hozzászólások (3)

Baracklekvár
Baracklekvár 2018.07.31. 23:52
Hát vagy én vagyok ennyire béna, vagy csak ennyire peches, de szerintem ez a játék piszok nehéz.
Lacko
Lacko 2018.08.01. 16:47
Igen. Rohadt nehéz. Ezért irtam, hogy a folyamatos kudarc-élményhez hozzá kell szokni.
Lacko
Lacko 2018.08.01. 18:37
Amugy irtam hozzá trainert, de ugy is vérpisálás.
ajánlott olvasnivaló