Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Call of Duty: Black Ops 4

Call of Duty: Black Ops 4 multiplayer béta próbakör

A specialistákkal és a Heist játékmóddal is kísérletezhettünk.

2018.08.16. 16:03 | szerző: Dino | Előzetes

Van pár stabil pont a játékiparban, amelyekre hosszú évek, sőt, lassan évtizedek óta építeni lehet. Minden szeptemberben kapunk például FIFA játékot, nagyjából kétévente jön egy új World of Warcraft kiegészítő, az ősz pedig már hosszú ideje elhoz egy új Call of Duty epizódot is. Nincs ez másként idén se, az Activision nem hagyja veszni aranytojást tojó tyúkját, és az idén soros fejlesztő, a Treyarch lassan elkészül a Black Ops alszéria negyedik epizódjával. Az októberi megjelenést pedig ezúttal is bétatesztek előzik meg. A PC-s nyílt béta a múlt hétvégén zajlott, lássuk hát, milyen tapasztalatokat sikerült gyűjtenünk vele.

Call of Duty: Black Ops 4 multiplayer béta próbakör

Mindenekelőtt búcsút kellett mondanunk a Steamnek, az idei résszel ugyanis áttértek a fejlesztők a Battle.net rendszerére. Nagy bajt mondjuk ez nem jelentett, másik program indult el a játékhoz, ennyi. Kirívóan hosszú időt nem kellett várnom két meccs között se, mindig berakott valami játékba, a pár percet pedig a fegyverek és kiegészítők közti böngészéssel simán kitöltöttem. Persze lehet, hogy csak szerencsém volt a matchmaking során, ki tudja.

Call of Duty: Black Ops 4 multiplayer béta próbakör

A mostani teszthétvége a hagyományos multiplayer részről szólt, a battle royale műfajt a szériába hozó Blackout játékmódot szeptemberben lehet majd kipróbálni egy újabb bétakör keretében. A hosszú hétvége során elérhető hat pálya elég változatosságot biztosított, volt köztük trópusi sziget, sziklák közé épített bázis és luxusvilla is. Viszont néha túl nagyoknak éreztem a helyszíneket a 10-12 fős játékhoz, egy-egy TDM-mérkőzés során rendszeresen perceket kellett futkározni, hogy összefussak az ellenféllel. A minimapet megbolondították a stratégiai játékokból ismert fog of war rendszerrel, azaz általában csak a közvetlen környezetünkre volt teljes rálátásunk rajta – kivéve persze egy-egy UAV behívását követően.

Call of Duty: Black Ops 4 multiplayer béta próbakör

Az egyik frissen debütáló játékmód a béta során a Control volt. Ebben két statikus célpontunk van, az egyik csapat védi ezeket, a másik meg támadja, majd cserélnek – mindeközben korlátos számú élet áll a csapatok rendelkezésére minden meccs során (azaz nem játékosonként van limit, hanem az egész teamre vonatkozóan). A másik újdonságot a Heist jelentette. Ebben egy szál pisztollyal és párszáz dollárral indul neki mindenki, a pályán pedig minél több pénzt kell eljuttatnunk a célba, hogy aztán a megszerzett lóvéból vásároljunk jobb fegyvereket, kiegészítőket, páncélt. Itt tehát mindkét csapatnak ugyanaz a célja, ráadásul ezúttal nincs respawn, ha meghaltunk, meg kell várnunk a következő kört, így a rambózás nem feltétlenül célravezető. Persze az újdonságok mellett nem maradtak el a szokásos módok se, mint a Team Deathmatch (és Kill Confirmed variánsa), a Search and Destroy, a Hardpoint vagy a Domination. A hasonló módokat egy-egy csoportba foglalták (pl. a két csapat-DM a „Chaos TDM” név alatt futott, és véletlenszerűen jöttek az ilyen módok).

Call of Duty: Black Ops 4 multiplayer béta próbakör

Az idei epizódban visszatérnek a Black Ops III-ban megismert specialisták, mindegyikük saját különleges képességgel. Van, aki kis hordozható atomreaktort bekapcsolva ritkíthatja az ellenséget, van, aki kutyát ereszthet ellenfeleire, egy másik specialista lángszóróval tizedelheti a másik csapatot, és akad köztük, aki szögesdrótból rakhat ki egy kisebb akadályt, amelyen csak sérülés árán juthat át az ellen. Egy csapatban egy, néha esetleg legfeljebb kettő azonos specialistát enged a játék, ennek köszönhetően nem álltak a csapatok egyforma karakterekből. Menet közben pedig akár válthatunk is, hogy a következő újraéledéskor milyen specialistával szeretnénk folytatni a harcot (ahogy fegyver-összeállításunkat is váltogathatjuk). Sajnos a hétvége során nem volt elég időm kiismerni a specialistákat, de tuti, hogy októberben alaposabban is kísérletezem majd velük.
Megmaradt mindemellett a Pick 10 rendszer, amit személy szerint én eddig is szerettem. Okosan sakkozva a játékstílusomhoz passzoló kiosztást tudtam létrehozni, miközben érzésem szerint kiegyensúlyozott maradt a játék.

Call of Duty: Black Ops 4 multiplayer béta próbakör

Sebesülésünk ezúttal nem gyógyul magától, ehelyett nekünk kell injekciót magunkba szúrnunk gyorsan, ha baj van. Ha mégis meghalnánk - hacsak nem kaptuk meg már a végzetes golyót - a közelben lévő társunk újraéleszthet egy ideig. Az injekciót aztán bizonyos idő után használhatjuk újra. Csakúgy, mint specialistánk képességeit, azok is „lehűlési idő” után lesznek ismét elérhetőek. Ez egyben azt is jelenti, hogy például a repeszgránátot is újra meg újra el tudjuk hajítani, ha megfelelő időt várunk.

Call of Duty: Black Ops 4 multiplayer béta próbakör

Gyors, pörgős játéknak bizonyult számomra a teszt során a Call of Duty: Black Ops 4, különösen egyik-másik specialistával lehetett igen gyorsan futkározni. A becsúszási mozdulat is tovább növelte a sebességérzetet játék közben. Az Advanced Warfare-beli nagy ugrásokat, repkedéseket viszont felejtsük el, a BO4 nem erről fog szólni, itt inkább a földhözragadt játék a jellemző.
A grafika hozza a megszokott színvonalat (bocsássátok meg, hogy a képeken ez nem feltétlenül jön át, a gépem már kezd öregedni a játékhoz), GeryG kollégám tapasztalatai szerint pedig általában a 60 fps-t is simán tartotta, igaz, néha belassulásokat is tapasztalt, de ez lehet a nem végleges verzió miatt is.

Call of Duty: Black Ops 4 multiplayer béta próbakör

A multiplayer terén tehát hozza a szokásosat a Call of Duty: Black Ops 4. kiegészítve kisebb-nagyobb újdonságokkal. Én ezúttal is jót szórakoztam a bétateszt során, szeptemberben pedig kiderül, hogyan közelíti meg a Treyarch csapata a jelen pillanatban igen nagy népszerűségnek örvendő battle royale stílust. Októberben pedig a teljes játékkal megérkeznek ismét a zombik is, úgyhogy változatos tartalomra számíthatunk a hagyományos single player kampányt ezúttal mellőző játékban. ■

Call of Duty: Black Ops 4 multiplayer béta próbakörCall of Duty: Black Ops 4 multiplayer béta próbakörCall of Duty: Black Ops 4 multiplayer béta próbakörCall of Duty: Black Ops 4 multiplayer béta próbakörCall of Duty: Black Ops 4 multiplayer béta próbakörCall of Duty: Black Ops 4 multiplayer béta próbakörCall of Duty: Black Ops 4 multiplayer béta próbakör
Call of Duty: Black Ops 4
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Call of Duty: Black Ops 4

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló