Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

The Sojourn

The Sojourn gamescom bemutató

Egy újabb first-person logikai játék érkezik jövőre.

2018.10.06. 21:23 | szerző: Dino | Előzetes

Ha a first-person nézetes logikai játékok műfaja kerül említésre, akkor elkerülhetetlen, hogy felemlegessük a Portalt, hiszen ez volt az első széles körben ismert ilyen típusú játék, és azt követően kezdték egyre többen próbálkozni valami hasonlóval. A Shifting Tides csapat is úgy gondolta, hogy ezen a téren próbál szerencsét első játékával, a The Sojournnel.

The Sojourn gamescom bemutató

Az apró brit csapat azzal szeretné megfejelni a műfajt, hogy elgondolkodtató sztorit sző a feladványok köré, a születéstől indulva életünk szakaszain vezetve végig a játékos. Négy fejezet során kb. 70-80 feladvány vár majd minket a jövőre megjelenő játékban, négy eltérő stílusú és hangulatú környezetben, összesen mintegy 7-8 órányi játékidőt ígérve.

A gamescomos bemutató során az első, Discovery (Felfedezés) címet viselő fejezetből kaptam ízelítőt. A fő trükk ennek során az volt, hogy a pályákon lévő szobrokkal aktiválásuk után helyet tudunk cserélni, és így tudunk eljutni egy-egy helyre, vagy lenyomni egy-egy lépőkövet, hogy aktiváljunk azzal valamit. Ezen kívül három további hasonló képességünk lesz a teljes játékban, amelyekből akár többre is szükség lehet egy-egy feladat megoldása során. Az egyik segítségével például a normál és a sötét világ között válthatunk, és így kerülhetünk ki például akadályokat, okosan váltogatva a két hely között.

The Sojourn gamescom bemutató

Mindezt monumentális, de egyben sok helyütt stilizált vizuális megjelenítés keretében tárják elénk a fejlesztők. Hatalmas hegyek között, sokszor látszólag a semmi fölött átvezető kőhidak és lépcsők ívelnek át a pálya egyik végéből a másikba, vagy egy hatalmas épület udvarán kapjuk a következő feladványt.

A The Sojourn valamikor 2019 folyamán fog megjelenni, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra, az Iceberg Interactive gondozásában. ■

The Sojourn gamescom bemutatóThe Sojourn gamescom bemutatóThe Sojourn gamescom bemutatóThe Sojourn gamescom bemutatóThe Sojourn gamescom bemutatóThe Sojourn gamescom bemutatóThe Sojourn gamescom bemutató
The Sojourn
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Sojourn

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló