25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Total War: Warhammer II – The Warden and the Paunch DLC

Éhes ork tündével álmodik.

Írta: Captain Balu

Megérkezett a Total War: Warhammer II-höz immáron az ötödik Lords Pack, amely talán nem olyan hangzatos címet kapott, mint az eddigi csomagok, de hát hogy is lehetne kihagyni a címből a bendőt, ha a Warhammer-univerzum egyik legfalánkabb zöldbőrűje is helyet kapott ezúttal benne.

Total War: Warhammer II – The Warden and the Paunch DLC

A The Warden and the Paunch DLC egyik legendás lordja nem más, mint Grom, akinek a trollhúst is megemésztő orbitális pocakja mellett az egyik legsikeresebb Waaagh!-ork hadjárat köthető a nevéhez, amely végigsöpört az emberek és a törpék birodalmán. A pusztítást egészen Ulthuanig nem sikerült megállítani, ahol aztán végül Grom kikapott, de mint tudjuk, a népe nem éppen arról híres, hogy ilyen könnyen feladja. Így ránk vár a feladat, hogy a két pofára zabáló éjgoblinnal egy hatalmas végső Waaagh! keretében leszámoljunk egyszer s mindenkorra a nemes elfekkel.

Grom falánkságát és a Waaagh!-hadi gyülekezőt is sikerült szervesen beleültetni az új ork hadjáratba. Így sokszor fogunk a csaták után eső nyersanyagokból valamit kotyvasztani Grom gyomrának, amivel különféle buffokat biztosíthatunk frakciónk számára. A Waaagh!-csíkot (ami immáron a képernyő felsőrészére került) pedig a települések felperzselésével tudjuk felhúzni, ami hogyha sikerül, a két ork istenség – Gork és Mork – áldása közül az egyiket kérve extra egységekkel csaphatunk le a következő csatában. A csaták után pedig – a goblinok beteges guberálási mániájának hála – a hátrahagyott szemétből készíthetünk magunknak fegyver- és páncélfejlesztéseket.

Total War: Warhammer II – The Warden and the Paunch DLC

Ami az ork egységeket illeti, ahogy az várható a néptől, a sok lúd disznót győz-elvben hisznek, így nagyon könnyen és gyorsan tudunk összetoborozni gyengébb egységekből hatalmas hordákat. Amennyiben valami erősebbre lenne szükségünk, mint a goblinok és orkok szedett-vedett társasága, akkor a legkülönfélébb trollokkal csaphatunk szét az ellenség sorai között, vagy bevethetjük a bizarabbnál bizarabb harci szekereket is.

Az új legendás elf nagyúr Eltharion, Yvresse hercege, aki megállította Gromot legutóbbi hadjáratában, de tudja, hogy nem ez volt az utolsó alkalom, amikor látta a hatalmasra hízott goblint. Ezért legfontosabb feladatunk vele az lesz, hogy visszaállítsuk a kontinenst védő mágikus ködöt, hogy minél több egységünk élvezhesse az általa nyújtott bónuszokat. Hogy mik legyenek ezek a támogatások, azt Eltharion főhadiszállásán, Athel Tamarhaban dönthetjük el, sőt, itt különleges „ködjáró” egységeket is toborozhatunk seregünkbe. Ather Tamarha nyersanyaga egyébként a küldetéscélok teljesítéséből és az ork települések felszámolásából gyarapodik, de van ennél egy kicsit kevésbé nemes elf módszer is. A csaták alatt, ha sikerül ketrecbe zárnunk az ellenség hőseit, akkor hadifogolyként elhurcolva megkínozhatjuk, kivégezhetjük és egyéb ronda dolgot művelhetünk velük, ami szintén a bázis nyersanyagkészletét bővíti.

Total War: Warhammer II – The Warden and the Paunch DLC

Az új legendás hadurakat természetesen használhatjuk mind a Vortex és a Mortal Empires kampányban is, de értelemszerűen az előbbiben a zöldbőrűek nagyobb újdonságként hatnak. És bár az elfek nem kaptak túl sok új egységet, a DLC-ért elkért (már-már szokásosnak mondható) 9 euró nem olyan horribilis összeg, hogy bármelyik Total War: Warhammer-rajongó kihagyja a The Warden and the Paunch által kínált tartalmakat.

A tesztpéldányt a játék hazai forgalmazója, a Cenega biztosította.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Total War: Warhammer II
  • Total War: Warhammer II

Total War: Warhammer II

Platform:

Fejlesztő: Creative Assembly

Kiadó: Sega

Megjelenés: 2017. szeptember 28.

Minimális rendszerigény: Intel Core 2 Duo 3 GHz, 5 GB RAM, GeForce GTX 460/Radeon HD 5770 1 GB/Intel HD 4000, 60 GB HDD, 64-bites Windows 7

Ajánlott konfiguráció: Intel core i5 4570 3,2 GHz, 8 GB RAM, GeForce GTX 770/Radeon R9 290X 4 GB, 60 GB HDD, 64-bites Windows 7/8/10

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!