Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Ben 10: Power Trip

Ben 10 Power Trip teszt – Jaj Ben, ez most nagyon idegen

Új játékot kapott a rajzfilmsorozat.

2020.10.27. 10:12 | szerző: Onimushaman | Ismertető/teszt

Sokféle egyedi rajzfilmsorozatot kitermelt magából a Cartoon Network csatornája, amelyek közül a címben forgó Ben 10 egy igazán jól sikerült darab. Hazánkban is vetítették az összes elérhető szériát, az első sorozatot még én is néztem a millennium közepén. Azóta megélt egy rebootot is a történet, a mostani videojáték pedig ebből táplálkozik.

Ben 10 Power Trip teszt – Jaj Ben, ez most nagyon idegen

A sztori, mint mindig, a 10 éves Ben Tennyson és különleges karkötője, az omnitrix körül bonyolódik. Ben húgával és nagyapjával kiegészülve nekivág felkutatni a környéken jelentett anomáliákat, majd a helyszínre érve Hexbe botlanak (a Ben 10 univerzumból ismerős egyik bajkeverőbe), aki egy varázslat segítségével kilöki hősünk kütyüjéből az idegen DNS-eket. Így fiatal csibészünk kezdetben csupán egy rollerrel felszerelkezve csapathatja a vadonban ebben a 3D-s akció-kalandban.

Nagyon egyszerű gyerekjáték lévén nem vitték túlzásba a dolgokat, így az első néhány küldetés – amely csupán az ugrást tanítja meg – eléggé szájbarágósra sikerült, de ez később sem fog változni. Az első portálba belépve magunkhoz vehetjük az omnitrixből elcsalt idegen lényünket, így már támadni is képesek leszünk. Összesen nyolc alakba válthatunk be, ha a történetben haladva visszacsaklizzuk őket, és mind más és más képességekkel rendelkeznek.

Ben 10 Power Trip teszt – Jaj Ben, ez most nagyon idegen

A játék felépítése elég fura. Három nagy területen ténykedhetünk, de a sorrend ránk van bízva. A lényeg, hogy a 8 küldetést teljesítsük, majd mindegyik végén semlegesítsük Hex ármánykodását. Jelenleg egy komoly game breaking bug miatt bele lehet futni egy olyan szituációba, hogy az első terület pár misszió után nem folytatható, így nem lehet megnyitni egy idegent, illetve a játékot sem tudjuk befejezni. Remélhetőleg javításra kerül a dolog. Ha nem ilyen furi módon lett volna felépítve az egész, akkor nagyjából másfél óra után el kellett volna engednem az egészet. Így viszont a 2/3 részét csak fel tudtam deríteni, és elég információhoz jutottam a teszt megírásához (talán többhöz is, mint amennyit a szoftverre szánnom kellet volna).

A főküldetéseken túl melléktevékenységek és gyűjthető tárgyak is helyet kaptak. Ezen felül harci kihívások, ügyességi platformrészek szegélyezik a területeket, és spéci dimenziókba is ellátogathatunk egy kis DJ témájú akadályfutásra. A teljes felderítés megkönnyítéséhez vásárolhatunk térképeket és képességpontokat, vagy aktiválhatjuk a kooperatív játékot. Ebben Ben kis riválisa, Kevin bőrébe bújva egy második játékossal vállvetve tolhatjuk osztott képernyős felállásban.

Ben 10 Power Trip teszt – Jaj Ben, ez most nagyon idegen

És az igazi negatívumok túlnyomórészt ekkor, a kétjátékos módban jönnek elő. A képfrissítés bántóan lecsökken, az egész cucc pedig beszürkül, olyan lesz, mintha lenézték volna róla a színeket. Nagyon nem is lehet egymástól eltávolodni, mert segédünket hozzánk teleportálja a rendszer, így a tevékenykedés limitálva lett. A harcok ellenben gyorsabban lemennek, de az egész co-op sokat elvesz a hangulatból és az élvezhetőségből. Ami amúgy sincs a topon: nagyon alsó középkategóriás stuffról beszélünk, amelyben talán a szinkron a legerősebb.

A legjobban úgy tudnám körbeírni a Ben 10 Power Tripet, hogy ha csupán a látottak alapján kéne megtippelni, hogy milyen évben és generációra készült a produktum, akkor itt nagyon csúnya eredmények is születhetnének. Nagyon messze áll egy modern videojátéktól, amit a névre alapozva fognak könnyű pénzre váltani. A legfiatalabb korosztály tudja maximum értékelni, de ennél sokkal jobb és nívósabb alkotások érhetők el, főleg árkategóriáján belül. Emellett a korábban említett hiba miatt is inkább óvatosságra inteném a vásárlást fontolókat. ■

értékelés

Ben 10: Power Trip

Ben 10: Power Trip
Pozitívumok
  • A generáció végén sem marad Ben 10 nélkül a játékostársadalom
Negatívumok
  • A kérdés, hogy ebben a formában szüksége volt-e rá

A tesztpéldányt a játék hazai forgalmazója, a Cenega biztosította.

Ben 10 Power Trip teszt – Jaj Ben, ez most nagyon idegenBen 10 Power Trip teszt – Jaj Ben, ez most nagyon idegenBen 10 Power Trip teszt – Jaj Ben, ez most nagyon idegenBen 10 Power Trip teszt – Jaj Ben, ez most nagyon idegenBen 10 Power Trip teszt – Jaj Ben, ez most nagyon idegenBen 10 Power Trip teszt – Jaj Ben, ez most nagyon idegenBen 10 Power Trip teszt – Jaj Ben, ez most nagyon idegenBen 10 Power Trip teszt – Jaj Ben, ez most nagyon idegenBen 10 Power Trip teszt – Jaj Ben, ez most nagyon idegen
Ben 10: Power Trip
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Ben 10: Power Trip

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló