25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü+hardver

Trust GXT 433 Pylo headsetteszt – A barátságos árcédula diszkrét bája

A holland márka vajon ezúttal is ár/érték bajnokot teremtett?

Írta: Sityi

Trust GXT 433 Pylo headsetteszt – A barátságos árcédula diszkrét bája

1983. óta verseng kegyeinkért (és pénztárcánk tartalmáért) a holland Trust. Bevallottan az a céljuk, hogy jó minőségű, de (kategóriájukon belül) olcsó(nak tekinthető) perifériákat gyártsanak – és ez sok esetben sikerül is. Nem is olyan rég a gaming részlegük is beindult a GXT jelöléssel, ebből a szériából egy headset érkezett most hozzám, a Trust GXT 433 Pylo.

Hogy nem ment a büdzsé fölösleges csicsára, az azonnal látszik. Semmi fotonágyú, semmi csiricsáré színek – már-már puritán, letisztult formavilág jellemzi első ránézésre a fejhallgatót. Kézbe véve annyira már nem rózsás a helyzet, ugyanis nagyon műanyag, de amúgy ennek ellenére elég masszívnak érződik, a fejpánt belül meg fémmel operál. A párnázása nem rossz, sőt: memóriahabos fülpárnákkal operál a drága. Ami viszont a kényelmet illeti, egy dologgal nem vagyok kibékülve: kissé szorosan cuppan a kobakomra. Viselés közben még pont nem feltűnő, de ha leveszem, azért valahol megkönnyebbülök. Nyakba levenni meg gyakorlatilag nem lehet, mert simán megfojt.

Trust GXT 433 Pylo headsetteszt – A barátságos árcédula diszkrét bája

Akad mikrofon is a Trust GXT 433-on, amit felhajtani lehet, levenni nem. A kábelen találunk egy hangerőszabályozót és egy mikrofonnémító kapcsolót; ezen felül még egy kis hosszabbító Y kábel jár a termékhez, amivel a TRRS végű (négypólusú) kábelt tudjuk „szétszedni” külön mikrofon és fejhallgató dugaszokra. Minden kábel szövetborítású, ennek előnyével és hátrányával együtt, azaz tartós, de kissé merev.

Cikkajánló
Trust Gaming GXT 414 Zamak headsetteszt

Trust Gaming GXT 414 Zamak headsetteszt

Kényelmes és jól is szól a multiplatform fejhallgató.

És hogy hangzik? Játék közben semmi problémám nem volt vele, sőt. Amelyik játék támogatta a 3D hangzást, ott remekül sikerült reprodukálni a teret. Szerencsére a hangzás is egész kiegyensúlyozott, egyik részt sem mondanám dominánsnak vagy halknak. Ahol viszont némi problémám támadt a fülessel, az a zenehallgatás. Ezt sem mondanám rossznak, csak ha kifejezetten odafigyel az ember, akkor kicsit olyan furcsán hangzanak a dallamok, mintha picit „fémes” lenne – talán ahhoz tudnám hasonlítani a dolgot, mintha kicsit túltömörített MP3 fájlt hallgatnánk. Tudom, eléggé sznobnak hangzik... Játékok, filmek közben ez fel sem tűnt, szóval ha céljának megfelelően használjuk, nem hiszem, hogy panasz lenne rá – sőt, sima háttérzenéhez munkában, tanulásban is simán megfelelő lehet. A mikrofon határozottan jól sikerült, hangos és tiszta az, amit felvehetünk vele.

Trust GXT 433 Pylo headsetteszt – A barátságos árcédula diszkrét bája

Alapvetően tehát elégedett vagyok a Trust fülesével – főleg, ha a 16 ezer forint körüli árcímkét is figyelembe veszem. Nincs különösebb baja, bár azért itt-ott lehetne még mit javítani (fejpánt összetartásának szorossága; a hangzás tisztaságának javítása; esetleg a mikrofon lecsatolhatósága, hogy amolyan mindenes füles lehessen), de az igencsak kellemes árazásával ezt remekül tudja kompenzálni.

A tesztterméket a Trust Gaming biztosította.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Sityi

Sityi
Örökifjú hardvertudor, csúcsamatőr fotelpilóta, botcsinálta zenészkezdemény. De amúgy békés majdnemmindenevő. Vonzódik a kerek dolgokhoz: legjobban a kormánykerék és a DJ-kontrollerei mögött érzi magát.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!